Midlertidighet betyr utrygghet

Linn-Elise Øhn Mehlen

Linn-Elise Øhn Mehlen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerI et svar til mitt innlegg om regjeringas uthuling av arbeidsmiljøloven hevder FpU-formann Atle Simonsen at økt adgang til midlertidighet vil få flere ut i arbeid. Det vet vi at ikke er riktig. I følge en omfattende studie fra av 9 europeiske land fører ikke flere midlertidige ansettelser til økt sysselsetting. Det beveger bare sysselsettingen fra faste stillinger til midlertidige. Tall fra OECD viser at antallet faste stillinger reduseres når muligheten for å ansette midlertidig øker. Det blir ikke flere jobber, bare mer utrygghet. Midlertidig ansatte i Norden har rundt 5 ganger større risiko for å bli arbeidsledige enn fast ansatte.

I andre europeiske land, der vernet om faste stillinger har vært dårligere enn i Norden, ser man heller ingen økt grad av sysselsetting som følge av enkel tilgang til midlertidige ansettelser. Det man derimot ser er et voksende gap mellom de som har en fast jobb å gå til og løsarbeidere som sliter med å få endene til å møtes.

Atle Simonsen kaller den mørkeblå regjeringens angrep på arbeidsmiljøloven for en «modernisering». Men det er ikke noe moderne ved et arbeidsliv der flere må leve i usikkerhet. Det er ikke noe moderne ved et arbeidsliv der du ikke vet om du har jobb i neste uke. Det er ikke noe moderne ved et arbeidsliv der arbeidsfolk er underlagt sjefenes styringsrett og står uten vern. At regjeringen med et pennestrøk fjerner rettigheter som det har tatt flere generasjoner å kjempe fram er ingen modernisering. Tvert i mot, det kan bety begynnelsen på løsarbeidersamfunnets tilbakekomst hvis vi ikke setter på bremsen.

Når regjeringen åpner for flere midlertidige stillinger vil det bare fører til én ting: mer midlertidighet. Det er derfor 2 av 3 nordmenn er mot reformen. Det er fast jobb som gir den økonomiske tryggheten du trenger for å stifte familie, få boliglån eller planlegge en ferie. Nettopp derfor er det så gledelig at et stadig økende antall norske fylker og kommuner velger å sette på bremsen og heller følge den «gamle» arbeidsmiljølovens bestemmelser om midlertidige ansettelser.

Linn-Elise Øhn Mehlen
Leder i Rød Ungdom

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags