Gå til sidens hovedinnhold

Lions Jevnaker vrir på førjulstradisjonen

Hvert år reiser medlemmene i Lions-klubben på Jevnaker rundt i bygda i månedsskiftet november-desember og selger julenek. Inntektene gis videre til formål som trenger støtte lokalt, nasjonalt eller internasjonalt, slik Lions gjør. I år rammer covid-19-viruset mangt og mye verden over, til og med denne tradisjonelle og enkle førjulstradisjonen på Jevnaker.

Derfor blir det ingen besøk på døra av gulkledde julenekselgere fra Lions i år.

Men nek til folk og fuggel på Jevnaker skal det nå bli likevel. Lørdag står Lions-medlemmer ved dagligvarebutikkene i sentrum og deler ut julenek til de som stikker innom, aldeles gratis og med mål om å gi ett nek til hver husstand, så langt lageret rekker.

For dem som måtte ha fuggel med ekstra stor appetitt, blir det gitt løyve til å kjøpe tilleggsnek.

Koronapandemien sparer ingen, Jevnaker har også fått merke det, og lionsmedlemmene har altså besluttet at dette ikke er tiden for å banke på døra til bygdas innbyggere. Årets spesielle aksjon skal være en oppmuntring i førjulstida og en takk til lokalfolket for at de i alle år har støtte klubben under den årlige julenekaksjonen.

Det vil de helt sikkert gjøre igjen når det normale livet gjenoppstår, tror klubbens president Jan Erik Larsen, og han kjenner sine sambygdinger. Men i alle fall, virus og smittevern til tross, kan vi gå ut ifra at det vil bli en god jul for småfuglene på Jevnaker i år også.

Les også

Lions pris tildelt Sigmund Bjørklund

Les også

Lions bidro med bokgave til andreklassene på Jevnaker

Kommentarer til denne saken