– Det er vemodig, men den hobbyen er et avsluttet kapittel. Iallfall for en stund. Nå må jeg bare selge unna, ler antikksamleren til Tønsberg blad.

Hun synes det er kjedelig, men vet det må til når hun skal nedskalere boarealet fra 1.000 til rundt 150 kvadratmeter.

Lang liste

63-åringen planlegger returen til hjembyen Horten, og la derfor ut det store Stokke-huset for salg for en drøy måned siden. Siden har visningene gått jevnt og trutt.

– Det har vært stor interesse for eiendommen, men foreløpig har det ikke kommet inn bud, sier hun.

Lista med interessenter er blitt lang og variert. Kunstnertyper, barnefamilier og godt voksne ektepar. Noen vil ha huset som et bofellesskap, mens andre kunne tenke seg å drive med yoga, kunst og kultur der.

Men før den tid må det altså skje en transaksjon, både for huset og innboet.

Antikviteter fra ulike epoker

– Om hele sulamitten, både hus og innbo, blir solgt sammen, hadde jo selvfølgelig vært det mest praktiske, sier Lise med et håp i stemmen.

Hun har plukket ut tjue ting hun tar med videre på flyttelasset. Resten skal hun kvitte seg med. Og det er ikke lite.

De tusen kvadratmeterene, som består av en hall, åtte stuer, åtte soverom, to trappeganger, flere bad og kjøkken, oppholdsrom, verksted og mer, er proppet fullt med bruktfunn i forskjellige stilarter fra ulike epoker.

– Jeg er maksimalist og er svak for ting som er pent å se på. Det eneste du ikke finner her er retro minimalisme eller Ikea, sier Lise.

Skambud

Hun delte informasjon om flyttesalget på sosiale medier og andre markedsplasser, og etter tre uker med «åpent hus», har hun foreløpig har bare solgt en brøkdel av alle antikvitetene hun skal kvitte seg med.

– Det tok jo evigheter. Nysgjerrige privatpersoner kom innom daglig og kikket i et par timer, for så å kjøpe noen småting. Det tar dessverre litt for mye tid, sier hun.

Dermed bestemte hun seg å prøve noe annet for å få fortgang i prosessen. Hun kontaktet oppkjøpere i antikvitetsbransjen som har mulighet til å ta over hele innboet i ett, men uten hell foreløpig.

– Jeg har kun fått inn et skambud, men nå er jeg i kontakt med en forhandler jeg har tro på, sier hun.

Les også

Her bygger Ingvild (27) og samboeren drømmehuset: – Vi elsker besøk, derfor trenger vi god plass

Kan bli auksjon

Samleren anslår at hun nok til sammen har lagt ut rundt 8-900.000 kroner for alle snurrepiperiene i huset sitt, og hun forventer over 50 prosent av denne summen tilbake.

– Jeg regner overhode ikke å få videresolgt til samme pris som jeg har kjøpt for, men dette er jo store deler av livet mitt, så noe rundt 500.000 kroner ønsker jeg meg, sier hun.

Summen hun har kommet opp i etter å ha holdt åpent hus de siste tre ukene er rundt 30.000 kroner, så om ikke en antikkoppkjøper kommer henne til unnsetning vurderer hun å arrangere en storauksjon på tunet med hjelp fra bekjente som har erfaring med dette.

– Huset og innboet har fått stor oppmerksomhet, og jeg har møtt mange spennende mennesker gjennom denne prosessen. En auksjon på tunet kan jo skape liv og røre, og det er alltid gøy, sier hun.