– Vi er strålende fornøyd. Dette er stort for en klubb som Harestua, og nå viser vi fram både bredde og topp, sier trener Lasse Lange.

Emma Gustavsen Rolfsnes (12) vant KM-gull i klassene 13 og 15 år, etter finaleseirer mot Lisa Marie Lange og Maren Stensli, også de fra Harestua.

Finalen i 13-årsklassen ble en av mesterskapets mest severdige kamper. Emma Gustavsen Rolfsnes vant 3–1 mot Lisa Marie Lange i et jevnt oppgjør.

Nervøs i finalen

Emma Gustavsen Rolfsnes forteller at hun var nervøs både før og under finalen i 13-årsklassen.

– Jeg er en dårlig taper, og vil alltid vinne. Derfor måtte jeg jobbe med konsentrasjonen gjennom hele kampen, sa Emma Gustavsen Rolfsnes.

Etter 11–8 og 11–6 i de to første settene, slo Lisa Marie Lange tilbake med 12–10 i tredje sett.

– Hun tok servene mine, og da ble det vanskelig for meg. Heldigvis greide jeg å roe nervene i fjerde sett, som jeg vant 11–9.

Emma Gustavsen Rolfsnes var mest fornøyd med seieren i 13-årsklassen, selv om hun aldri før hadde vunnet i 15-årsklassen.

– Jeg leverte min beste kamp mot Lisa, men det var moro å slå Maren Stensli også. Hun er relativt fersk, og har hatt stor framgang i sommer, sier Emma Gustavsen Rolfsnes.

Først sølv, så gull

Lisa Marie Lange spilte to finaler, og vant en og tapte en.

– Målet var å slå Emma i 13-årsklassen. Men hun var for god, og da må jeg være fornøyd med sølvmedalje. Vi spiller mye sammen på trening, og jeg kjenner svakhetene hennes. Denne gangen greide jeg ikke å utnytte det hun er dårligst på.

Elleveåringen fikk et plaster på såret da hun vant finalen i klasse elleve år mot klubbvenninnen Moa Håpnes.

– Selv om jeg har slått Moa på trening, måtte jeg spille opp mot mitt beste for å bli kretsmester. Det greide jeg, og sølv og gull er bra, sa Lisa Marie Lange.

Overraskelsen

Mikkel Gudmundsen fra Harestua vant 3–1 i sett mot klubbkameraten Snorre Amundsen Aarsund i finalen i 15-årsklassen.

– Snorre var favoritt, for han har flere rankingpoeng enn meg. Og jeg har alltid tapt de jevne kampene mot ham. Derfor er jeg overrasket over finaleresultatet. Jeg har utviklet meg som spiller det siste året, og denne gangen var det min tur til å holde hodet kaldt, mens Snorre stresset mer. Det var moro å bli kretsmester, og dette var min første seier mot Snorre på et ordentlig stevne, sa Mikkel Gudmundsen.

Snorre Amundsen Aarsund tok revansj da han vant finalen i klasse 13 år mot Jevnakers Thomas Moen.

Her er kretsmesterne for 2012:

Fra Lillehammer: Herman Rønningen (nybegynner).

Fra Harestua: Tom Kühle-Gotovac (9 år), Lisa Marie Lange (11 år), Snorre Amundsen Aarsund (13 år), Emma Gustavsen Rolfsnes 13 år og 15 år), Mikkel Gudmundsen (15 år), Jo Amundsen (C).

Fra Jevnaker: Terje Herting (åpen), Terje Herting/Benjamin Overaa (double), Olof Götestam (B), Marius Myge (D).