Brandbu IF bygger kunstgress

KOMITEEN: Kunstgresskomiteen i Brandbu IF er klar for en tøff jobb i de nærmeste månedene. Fra venstre: Roar Aaserud, Bjørn Ola Skavern, Pål Fallang, Roger Nyhus, Håkon Hellum og Pål Arne Sangnæs.

KOMITEEN: Kunstgresskomiteen i Brandbu IF er klar for en tøff jobb i de nærmeste månedene. Fra venstre: Roar Aaserud, Bjørn Ola Skavern, Pål Fallang, Roger Nyhus, Håkon Hellum og Pål Arne Sangnæs.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Alle brandbuinger som er glade i fotball kan se framtiden lyst i møte.

I løpet av få dager starter klubben rehabilitering av gamle Brandbu stadion. Våren/sommeren 2015 blir det nye anlegget ferdig til bruk. Foruten en flunkende ny kunstgressbane på 64 ganger 100 meter, blir det plass til en sjuerbane i gress.

Ikke undervarme

Selv om den nye kunstgressbanen ikke får undervarme, tror leder i Brandbu IF, Bjørn Ola Skavern, at fotballsesongen blir forlenget med flere måneder.

– Vintrene vil avgjøre om banen trenger å brøytes. I utgangspunktet kan banen benyttes hele året, sier Skavern. Han er med i klubbens kunstgresskomité sammen med Roger Nyhus, Pål Arne Sangnæs, Håkon Hellum, Roar Aaserud og Pål Fallang.

– Dette blir et stort og tungt løft for Brandbu. Tilgang på gratis sprengstein var den utløsende faktoren for at vi går for prosjektet. Planene og ønskene har vært der lenge, sier Skavern. Prosjektet har en kostnadsramme på snaut 8,5 millioner kroner.

– Hvordan løser dere finansieringen?

– Spillemidler og kommunale midler utgjør fem millioner kroner. Resten blir dugnad, egenmidler fra klubben og snille givere. Vi er avhengig av støtten fra nærmiljøet for å komme i havn, sier Skavern.

Uten tilbud om overskuddssprengstein fra Statens vegvesen, fra firmaet Magne Sveen AS og andre lokale bidragsytere ville prosjektet aldri sett dagens lys.

– I løpet av seks til åtte uker i høst skal det skiftes ut 17.000 kubikkmeter med masse. Det er nødvendig for å få en stabil grunn, sier Skavern.

I kroner og øre utgjør steinmassene nærmere halvannen million kroner.

– Dette blir en kunstgressbanen med kortreist stein, sier Roger Nyhus.

Øke aktiviteten

Komiteen håper at banen vil bidra til økt aktivitet i nærmiljøet. Ikke minst i forhold til den ny baneskolen som skal stå ferdig i 2016. Banen blir nærmeste nabo til barneskolen og til ungdomsskolen som huser 300 elever.

– Vi håper også at banen vil bidra til flere aktive fotballspillere i Viggadalen. Vi kan ikke kjøre alle barna til Gran for å spille fotball, sier Roger Nyhus.

Leder i Brandbu IF, Bjørn Ola Skavern, legger til at den nye friidrettsstadion sto øverst på lista over investeringer.

– Nå er det fotballen sin tur, sier Skavern. Brandbu IF har i dag 120 aktive fotballspillere.

Artikkeltags