– Vi som er trenere, synes det er flott at de unge satser på bordtennis. Vi har laget en innholdsrik treningssamling, hvor vi vektlegger både instruksjon og sosialt samvær, sier trener, Dag Ulrik Kühle-Gotovac.

Det er neppe tilfeldig at bordtennisgruppa i Harestua IL teller hundre medlemmer bare få år etter at den gjenoppsto. Av den samlede medlemsmassen, er 75 av dem aktive i alderen seks-sju år og opp til seniorklassen.

Bevisst lagbygging

– Treningssleiren er bevisst lagt til høstferien. De som ikke reiser bort, skal ha et tilbud der de får spille bordtennis og være sammen seks timer daglig, forteller Dag Ulrik Kühle-Gotovac.

Deltakerne samles hver morgen klokken ni. På timeplanen står to timer med trening, før det serveres lunsj i hallen som klubben leier på Harestua.

– Vi har lykkes å få med foreldre og besteforeldre til å servere mat. Etter to timers spisepause, er det ytterligere to timer med trening før vi avslutter for dagen. Ungene får være sammen mye, og dermed blir de bedre kjent med hverandre. En bordtennisleir, som den vi nå arrangerer, er med på å styrke miljøet innad i klubben, mener Kühle-Gotovac.

Svensk topptrener

Bordtennisleiren startet med en treningsøkt søndag ettermiddag. De fire påfølgende dagene, er det to daglige treningsøkter, hver på to timer.

– Vi har vært så heldige å få den svenske treneren Linus Brännström til Harestua. Han skal være med hver dag, og sørge for selve opplegget. I tillegg er Stig Amundsen, Tom Gustavsen, Lasse Lange, Eddy Grua og jeg med som trenere.

Linus Brännström (21) er fra Göteborg, og har tidligere vært aktiv i Superettan i Sverige, som tilsvarer nivå to. Som junior var han blant de 15 beste i nabolandet, og det betyr at han holder et meget høyt nivå i vår toppserie.

– Jeg har bodd to år i Norge, hvor jeg var trener for Modum og Eiker i eliteserien. Jeg spilte også eliteseriekamper for Eiker, sier Linus Brännström.

Han er overrasket over at så mange unge er med på de fem dager lange leiren på Harestua.

– Det er tydelig at klubben har jobbet godt med rekrutteringen, sier svensken.

Harestua IL har planer om flere tiltak som skal gjøre klubben enda mer attraktiv.

– Vi skal lage en fredagsbordtennisklubb med spill, film og pizza på programmet. Planen er også å gi ut en Ping-avis med bilder og tekst om hva som har skjedd i klubben, og hva som er kommende planer. Her skal spillerne selv være bidragsytere, sier Dag Ulrik Kühle-Gotovac.

Ønsker å bli flinkere

Sigrid Amundsen Aarsund koser seg når hun får stå ved et bordtennisbord og håndtere racketen.

– Jeg har spilt aktivt i ett og et halvt år. På stevner har det blitt både tap og seirer, og etter at jeg har trent hardt her i nesten en hel uke, håper jeg å bli enda flinkere. Dessuten er det gøy å være sammen med andre spillere på min alder, sier Sigrid Amundsen Aarsund.