Elin spinner på Grymyr

INSTRUKTØR: Elin Heier Jorstad.

INSTRUKTØR: Elin Heier Jorstad.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

For tredje året på rad er det klart for en ny innendørs sykkelsesong på Grymyr i regi av Vestre Gran IL.

- Jeg tror noe av nøkkelen er at vi når de som av ulike grunner ikke ønsker å inn på et treningssenter. I tillegg så skiller på timene for nybegynnere og aktive syklister, sier instruktør Elin Heier Jorstad.

I 2012 gikk idrettslaget til innkjøp av 15 nye spinningsykler. Tilbudet ble satt i gang uten noen annen form for markedsføring enn via en åpen gruppe på Facebook.

- Responsen disse to årene har vært god, og vi har kjørt stort sett fulle timer tre ganger i uka. Deltakerne kommer i hovedsak fra Gran kommune, men det har også kommet folk fra Hadeland for øvrig, forteller Heier Jorstad.

Gjerne flere

Nå åpner idrettslaget opp for å ta i mot enda flere deltakere.

- Vi har muligheten til å utvide timeantallet dersom det blir nødvendig, sier Heier Jorstad.

Hun er utdannet Schwinn-instruktør, og brenner for å trekke elementer av utesyklingen inn.

- Jeg har tro på å tenke utesykling i timene. Ha fokus på sittestilling, tråkkteknikk, og rendyrkede timer med mye intervaller innenfor enten fart eller bakkekjøring. Timene må igjen differensieres utfra deltakernes forutsetninger, sier hun.

Tre timer

Spinningen på Grymyr tråkkes i gang uka etter høstferien.

- Vi starter med tre timer i uka. En for nybegynnere som kanskje aldri har prøvd spinning, eller som ikke har kommet i gang med treningen ennå, og to ordinære timer. Alle jobber ut fra egne grenser og forutsetninger. De utrente deltakerne skal få bygge seg gradvis opp, mens de som er i gang med trening, samt de aktive syklistene, skal få muligheten til å holde sykkelformen ved like gjennom vinteren, avslutter Heier Jorstad.

Artikkeltags