BEITOSTØLEN: Søndag ble en svært hektisk dag for Barbro Kvåle. Ikke bare i løypa. Etter løpet fikk hun en liten smakebit på hva som venter hvis hun fortsetter å vinne internasjonale skirenn.

Medieinteresse

Journalistene sto i kø for å snakke med den unge 22-åringen fra Brandbu, som plutselig knuste OL-vinner Ingvild Flugstad Østberg og flere storheter. Sportsinnslaget fra Beitostølen ble sendt på TV hele kvelden.

Klar for verdenscup

Etter løpet ble facebook-veggen til Kvåle tapetsert med meldinger. Både kjente og ukjente folk gratulerte henne på SMS og ulike sosiale medier.

– Det var en veldig hektisk, men morsom dag. Nå skjønner jeg litt mer av hvordan Marit Bjørgen, Therese Johaug og Petter Northug opplever hverdagene. For meg var dette bare èn slik dag. De har det slik hver dag, sier Kvåle.

Selv om det var litt masete rett etter målpassering, opplever hun oppmerksomheten som bare stas.

Barbro er mest vant til å forholde seg til avisene i Oppland. Hadeland, Oppland Arbeiderblad og Lillehammeravisen GD følger henne tett.

Ukjente meldinger

– Jeg har et veldig godt forhold til lokalpressen og prøver å være så behjelpelig som mulig.

– Har dere vært på mediekurs i regi av forbundet?

– Nei, jeg er rimelig selvlært på det området, sier Kvåle.

Også på sosiale medier eksploderte det da Kvåle vant sprinten søndag.

– Jeg fikk flere hundre gratulasjoner på Facebook, Instagram og SMS. Mange ukjente gratulerte meg med innsatsen og ønsker meg lykke til videre, sier Barbro.

Hun er allerede i gang med å nullstille seg etter helgens konkurranser.

– Jeg er fortsatt høyt oppe, men samtidig vet jeg at skirenn blir fort glemt. Når sesongen er over er det ikke så mange som husker hvem som vant åpningsrennet på Beitostølen, sier Kvåle.

Hun skulle egentlig gå tre renn i norgescupen på Gålå til helga. Nå blir i stedet klassisk sprint i Kuusamo.

– Jeg må justere prologen min til det rennet, og kommer til å kjøre en hardøkt på onsdag. Jeg har aldri før gått videre fra prologen i verdenscupen. Det er målet på lørdag. Jeg må sprenge nye grenser, sier Kvåle.

Hun er også uttatt som førstereserve på ti kilometer klassisk i verdenscupen søndag.