HARESTUA: Espen Parken Bakken trener for å rekke 3. divisjonsstarten for Jevnaker i april 2015.

På Harestua Medisinske senter får han hjelp av sin fysiske trener, Ingvil Stensland.

Hun er landslagskaptein på Norge, og trener for å rekke fotball-VM i Canada i juni 2015.

– Vi har nok samme mål, selv om kamparenaen er litt ulik, sier Espen Parken Bakken.

Tverrfaglig miljø

Ingvild Stensland har en CV som svært få norske fotballspillere kan matche.

sHun har spilt internasjonalt for Lyon og Kopparbergs/Göteborg FC, hun har vært landslagskaptein siden 2008 (130 landskamper) og står bokført med gull i Champions League med Lyon, fem seriegull i Norge (Kolbotn og Stabæk), tre gull i Frankrike, to cupgull i Norge og ett i Sverige.

I slutten av august tok hun korsbåndet. Opptreningen er for lengst i gang. Målet er å lede Norge i VM.

– Det å være langtidsskadd er en tøff prosess, både fysisk og mentalt, men Espen takler det fint. Det handler om å bli frisk og ta lærdom av skadene. Forebygging er en viktig del av det å være fotballspiller, sier Stensland. Hun ble en del av Harestua Medisinske Senter gjennom sitt vennskap med Janne Oppheim Søllesvik.

Ingvild jobber deltid, og stortrives med å jobbe med mennesker i alle aldersgrupper. På kveldene kjører hun ofte gruppetreninger.

– Espen er heldig som har et stort og godt tverrfaglig apparat rundt seg. Det øker sjansene til suksess, sier hun.

Meniskskade i hofta

Espen Parken Bakken roser opplegget på senteret. Han har diagnosen labrum ruptur og kaller det meniskskade i hofta.

– Jeg kjente skaden første gang i juni 2013. Etter en operasjon var jeg først borte fra fotballen i seks måneder, sier den anvendelige JIF-spilleren fra Vestre Gran.

– I sommer fikk jeg problemer med ryggen igjen (isjias). Da startet jeg et opplegg på Harestua Medisinske Senter med fysioterapeut/osteopat Janne Oppheim Søllesvik. Det har gitt gode resultater, sier Parken Bakken. Den siste måneden har han fått hjelp av Stensland til å trene styrke og bevegelighet.

– Det hjelper å ha en trener som selv er fotballspiller. Treningen er veldig godt tilrettelagt. Målet nå er å bli helt frisk før jeg kjører på med fotballtreninger igjen, sier 29-åringen som nettopp har fjernet mandlene.