Lokale mesterskapsarrangører på Hadeland kan glede seg over til sammen 110.000 kroner i tilskudd fra Oppland fylkeskommune.

Tretten arrangører av store idrettsmesterskap i Oppland har fått til sammen en halv million i kroner til fordeling. Pengene skal brukes til oppgradering av anlegg eller innkjøp av utstyr.

Ulike arrangement

Oppland fylkeskommunes tilskuddsordning for store idrettsmesterskap gjelder primært for nasjonale og internasjonale mesterskap, men også ressurskrevende krets- eller fylkesmesterskap og større nasjonale og internasjonale cuper kan søke støtte.

– Det er gledelig å se at det legges så mange store idrettsmesterskap til fylket vårt, sier Even Aleksander Hagen, leder av komité for kultur, miljø og næring.

Arrangementene som tildeles tilskudd er geografisk spredt over hele fylket, og det er mange ulike idrettsgrener som er representert. I Kvitfjell alpinanlegg, Beitostølen skiarena og Lillehammer Olympiske bob- og akeanlegg, vil det blir gjennomført internasjonale cuper i sesongen som kommer.

Følgende lokale arrangører i Hadelandsregionen har fått støtte til følgende mesterskap/anlegg kommende sesong.

Lygna Skisenter (NM i vintertriatlon og Fatbike, pluss norgescup langrenn): 30,000. Lunner Motorsport (NM motocross og NC enduro): 30.000. Jevnaker IF Skøyter (Junior-NM og NC): 30.000 kroner: Hadeland O-lag (Lygna skisenter – NC skiorientering: 20.000 kroner.