Flinke dressurjenter

BESTE KONKURRANSE: Oda Lundberg fra Moen fikk poengsummen 64,64 i klasse Lett:B, og gjorde sin beste konkurranse noensinne på hesten Fabian.

BESTE KONKURRANSE: Oda Lundberg fra Moen fikk poengsummen 64,64 i klasse Lett:B, og gjorde sin beste konkurranse noensinne på hesten Fabian.

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Oda Lundberg og Tiril Lie-Evensen presterte opp mot sitt aller beste da de tok hver sin andreplass i dressurstevnet på Hadeland landbane.

DEL

Oda Lundberg (15) på hesten «Fabian» fikk 64,64 prosentpoeng, hennes høyeste noensinne på denne hesten, og ble nummer to i klasse Lett:B. I klasse Lett:C fulgte klubbvenninnen Tiril Lie-Evensen (16) opp med samme plassering med hesten «Bastienne».

Tiril ble for øvrig nummer sju i klasse Lett:B mens Oda havnet på femteplass i Lett:A med 60 prosentpoeng.

Full klaff

Dette gikk over all forventning, sa en glad Oda Lundberg etter den sterke innsatsen.

Jeg hadde ikke trodd at en såpass ung og urutinert hest kunne være så flink, sier hun om den seks år gamle norske varmblodshesten.

Hun har tidligere oppnådd 70 prosentpoeng i Lett:B, men det var på en annen hest.

Oda kjøpte «Fabian» for ett år siden, og da var han bare såvidt innridd. Dressur kunne hesten ingenting om.

Jeg måtte trene «Fabian» fra grunnen av, og det han kan, er det jeg som har lært ham. Hesten er veldig klok og lærevillig og tar ting fort. Med riktig trening og dyktige instruktører, ser jeg ikke bort fra at han en dag kan delta i Grand Prix-stevner, som er for de høyeste klassene, forteller Oda.

«Fabian» er en våken type som følger med på det meste som skjer rundt seg. Derfor kan han noen ganger være litt ukonsentrert. Av og til finner han også på noe tull, men denne gangen var han eksemplarisk for første gang. Derfor gikk det også bra.

Trener hver dag

15-åringen fra Moen er en særdeles aktiv jente og trener hver dag. Hun ønsker å satse så mye som mulig på dressurridning. Målet er å bli «veldig god», som Oda selv uttrykker det.

«Fabian» får som regel fri en dag i uka, men de øvrige dagene trener vi to-tre timer på Hvinden gård. Såpass arbeid må vi legge ned dersom resultatene skal komme.

Oda er ferdig med ungdomsskolen og begynner på videregående til høsten. Hun regner med at leksene vil ta mer tid og at det derfor blir noe mindre tid til trening.

I tillegg til ridningen, driver jeg både med løping, sykling og styrketrening. Jeg jobber også i resepsjonen på Avancia, så jeg får nesten ikke gjort lekser. Det må jeg gjøre noe med til høsten. Men jeg skal få tid til å ri også, sier Oda Lundberg.

Ny hest

Tiril Evensen-Lie hadde bare sittet to ganger på ryggen til «Bastienne» før søndagens stevne. Likevel ble det andreplass i klasse Lett:C.

Tidligere red jeg på «Killinis Court», men den hesten kan jeg ikke reise på stevner med. Derfor har jeg fått låne «Bastienne» av eieren Anne-Kristine Hvinden-Haug, forteller 16-åringen fra Harestua.

Hun har drevet med dressurridning siden hun var ti år gammel, og trener to-tre ganger i uken.

Målet er å bli så flink at jeg kan delta på større stevner. «Bastienne» er god nok, men jeg må utvikle meg mer.

På landbanen fungerte det meste i den letteste klassen, bortsett fra litt smårusk.

Jeg fattet feil galopp ved ett tilfelle, og det var mest min skyld. I Lett:B tøyset «Bastienne» et par ganger. Her ble jeg trukket en del hos dommerne.

Men dette har vært en fin konkurransehelg for meg uansett. 62 prosentpoeng i Lett:C på en hest jeg såvidt kjenner, er absolutt godkjent, sier Tiril Evensen-Lie.

Artikkeltags