– Vi er veldig takknemlig for at vi har fått låne produksjonslokalene i halvannet år. Vi har boltret oss på nærmere 400 kvadratmeter og hatt tolv bord stående her til bruk flere ganger i uka, sier klubbens leder Stig Amundsen.

Han legger ikke skjul på at gruppens framtidige aktivitetsnivå avhenger av om de får et eget sted for bordtennis i den planlagte idrettshallen på Harestua.

– Vi trenger mye plass og håper at alt går i orden med den nye hallen som skal stå ferdig våren 2014.

Mindre plass

Etter jul skal lokalene til Mail4you brukes til produksjon, og da må bordtennisgruppa flytte til gymsalen på skolen.

– Det blir en ny hverdag. Vi har plass til kun seks bord på skolen og de må ryddes inn og ut etter hver økt. Dessuten er kapasiteten sprengt fra før. Vi har opplevd en eventyrlig pågang av unge spillere det siste året og har nå over 50 aktive spillere i alderen sju til 18 år, sier Amundsen.

Klubben har aldri drevet aktiv rekruttering, men jungeltelegrafen sørger for at det stadig dukker opp nye spillere. Da vi besøkte hallen mandag kveld var det bordtennisskole med full aktivitet fra etter skoletid til sen kveld.

Mandag hadde klubben besøk av svenske Linus Bränström fra Göteborg. Han er tidligere elitespiller og er engasjert som trener 30 dager i løpet av sesongen.

– Det er en veldig fin gjeng på Harestua. Ungene er entusiastiske og lærevillige, sier 22-åringen.

Mange av ungene har bordtennis som sin eneste idrett, mens andre driver med fotball og vinteridretter i tillegg.

Lavterskeltilbud

– Vi ønsker å være en breddeklubb med et lavterskeltilbud, samtidig som vi har et tilbud til de beste. Flere av våre yngste og mest lovende utøvere hevder seg bra i norgescupen, sier Amundsen.

Han er selv aktiv og spiller på seniorlaget som for øyeblikket topper 4. divisjon.

– Vi er et lag med veteraner og unge gutter. Målet er opprykk og jeg tror vi skal klare oss fint i 3. divisjon, sier han.

Harestua bordtennisklubb ble kåret til årets breddeklubb i Norge i fjor. Til helgens KM på Jevnaker stiller de med 30 deltakere. Helga etter er det norgescup på Modum for yngre, med nærmere 20 deltakere fra Harestua.

– Jeg gruer meg til vi skal ha treninger i gymsalen. Vi bruker et kvarter før og etter bare på rydding. Dessuten er det ikke tid til egentrening utenom de offisielle treningene, sier Snorre Amundsen Aarsund.

Han trener fire ganger i uka og har norgescupfinalen som sesongens hovedmål.

– Jeg har blitt en bedre spiller denne sesongen. Først og fremst psykisk. Nå blir jeg ikke så sint hvis jeg gjør feil i kampens hete, sier den talentfulle 13-åringen.