Gjermund Nilsen fra Gran og Team Hadeland ble nummer 93 på 15 kilometer klassisk på Beitostølen fredag.

Trener sammen

Han var bare middels fornøyd med løpet, men gledet seg over at lagkameraten på Team Hadeland, Mikael Gunnulfsen fra IF Ørn, gikk et sterkt løp og ble nummer 37, 1,36,2 bak Martin Johnsrud Sundby som vant.

– Det betyr mye at lagkameratene gjør det bra når du ikke har full klaff selv. Vi trener mye sammen og jobber som et team, sier Nilsen.

Han ble klokket inn på 40,08,9, Det var 2,53,8 bak Johnsrud Sundby og 2,30 bak Petter Northug jr som ble nummer tre. Nilsen slo Northug under NM på Lillehammer i fjor. Didrik Tønseth fra Byåsen tok 2.-plassen.

- Det er alltid greit å få unnagjort det første rennet. Jeg håper det skal løsne litt mer på skøytinga lørdag, sier Nilsen.

Grenlandspatriot

– Vi er en fin gjeng på Team Hadeland, men det er uaktuelt å melde overgang til Gran. Jeg er fra Grenland og er en ekte klubbpatriot, sier Gunnulfsen. Han var strålende fornøyd med sesongåpningen.

Det var ikke Karstein Johaug som ble nummer 100. Han ble stokk stiv på andrerunden og håper å ta revansje på sprinten søndag. Petter Rinde Øverland fra Gran ble nummer 77, ca 20 sekunder foran Nilsen.

Kvåle går

Lørdag er det fristil på Beitostølen.

Da skal også skiorientereren Hans Jørgen Kvåle prøve seg uten kart på brystet. Sesongstarten i ski-o er utsatt på grunn av snømangel og Kvåle tester seg mot langrennsfolket for å få konkurransetrening.