TØNSBERG: Ole Petter Hvamstad og Bernard Angelo Torres vant hver sin NM-tittel i boksing.

Med to NM-gull og bestemannsprisen både i ungdoms- og juniorklassen kunne trener Kjell Sørum koste på seg sitt bredeste smil.

– Nå er jeg stolt av gutta mine, sier Kjell Sørum.

54-åringen har greide kunststykket å trene fram enda to norgesmestere.

– La gutta skinne i stedet for meg, sier Kjell Sørum.

Ole Petter Hvamstad (16) vant ungdom klasse 60 kilo etter 3–0 mot Andreas Eggan fra Trym. Bernard Angelo Torres (18) vant klasse junior 64 kilo etter seier mot Anders Eggan, også han fra Trym.

Satset mot NM-gull

Ole Petter Hvamstad er ikke overrasket over seieren.

– Jeg har siktet inn mot dette mesterskapet, og spisset formen med mange kamper i forkant, sier Hvamstad, som tok sitt første gull etter sølv i fjor.

Han har møtt finalemotstanderen tre ganger tidligere, og vunnet alle kampene.

– Andreas Eggan var bedre i NM-finalen enn før, men det var jeg også. Jeg følte meg ganske sikker på seier da kampen var slutt.

Norgesmesteren gir trener Kjell Sørum mye av æren for gullet.

– Kjell er utrolig flink til å følge opp. Han støtter bokserne sine, og er alltid der for oss, både fysisk og mentalt, sier Ole Petter Hvamstad.

Gull som forventet

Bernard Angelo Torres var den store forhåndsfavoritten i klasse junior 64 kilo, og 18-åringen hadde ingen problemer i sin finalekamp. Gran-bokseren vant med dommerstemmene 3–0.

– Jeg bokset bra mot en god motstander, og hadde god kontroll, Jeg har møtt Anders Eggan før, og vant da også. Jeg visste hva jeg gikk til. Dette var min fjerde NM-tittel. Fra før har jeg to gull i ungdomsklassen og en i junior.

– Jeg er glad for alle NM-titlene, og greier ikke å rangere dem.

166 centimeter lave Torres har trent på å bokse mot motstandere som er høyere.

– Jeg er liten, men har øvd mye på å bokse mot gutter som er et hode høyere enn meg. Jeg har bra rekkevidde, og dessuten har jeg mer muskler enn motstanderne, sier han med glimt i øyet.

I mars skal Torres delta i sitt første seniormesterskap.

– Jeg skal gå i 60- eller 64 kilo. Målet er å vinne, sier Bernard Angelo Torres.

Moro å lykkes

Trener Kjell Sørum gledet seg over elevene sine.

– Disse ungdommene satser seriøst og trener godt. Brenards gullmedalje var ventet, jeg innrømmer det. Boksemessig er han et unikum, som kan nå veldig langt. Men jeg hadde også et håp om at Ole Petter skulle vinne. Jeg visste at han kunne hadde muligheten.

Hvamstad har så langt i karrieren bokset 13–14 kamper.

Han vokser for hver kamp, og jeg er ikke overrasket. Ole Petter er en bokser med et stort potensial, sier Kjell Sørum.