Etter et friår fra mesterskap i fjor, er Janne Oppheim Søllesvik med den norske troppen til EM i Ungarn og Kroatia.

Den 43 år gamle fysioterapeuten og osteopaten fra Rosendal i Hardanger, har bodd og jobbet så lenge på Hadeland at hun snart har rett til å kalle seg ekte hadelending.

Hun er en av to fysioterapeuter tilknyttet Thorir Hergeirssons kvinnelandslag. I det medisinske apparatet er det også to leger og to massører. Oppheim Søllesvik er koordinator for hele apparatet, og en nøkkelperson for det norske kvinnelandslaget.

– Dette er mitt sjette internasjonale mesterskap, sier Janne Oppheim Søllesvik.

43-åringen er tilknyttet Harestua medisinske senter. Oppgaven med kvinnelandslaget i håndball er en bijobb.

– Jeg er glad for å være med i et så faglig sterkt team som på landslaget. Miljøet krever mye av meg, og det er inspirerende, for jeg må holde meg faglig oppdatert hele tiden. En spiller vil være på banen så mye som mulig, og treneren ønsker at alle er tilgjengelig. Men noen ganger må jeg sette foten ned, og fraråde at vedkommende deltar i kamp. Det blir respektert, sier Oppheim Søllesvik.

43-åringen er fornøyd med sin faglige tilværelse, og forteller at hun stadig forbedrer sin egen kompetanse.

– Som koordinator har jeg ansvaret for å koordinere alt innen helseteamet, og jeg er også kontaktperson mellom landslagsspiller og klubb. Jeg og min fysioterapeutkollega Trond Viggo Sjøbakk er alltid til stede på trening og i kamp. Vi undersøker, behandler og forebygger.

Janne Oppheim Søllesvik har fått medalje i alle de fem mesterskapene hun har vært med på. Det har gitt en VM-bronse, en EM-sølv, EM-gull, VM-gull og OL-gull. I fjor hadde hun et friår, men da tok heller ikke Norge medalje.

– Landslagets målsetting er å gå til semifinalen. Jeg håper vi lykkes, og at Norge tar en ny medalje. Vi er inne i et generasjonsskifte og har et ungt og spennende lag, sier Janne Oppheim Søllesvik.