Under helgens NM for yngre i Oppegård hadde vår lokale klubb flest deltakere på jentesiden.

De sto også for brorparten av medaljene som klubben innkasserte. Mina Moger fikk mesterskapets «Fair Play-pris» for sine gode holdninger og respektable oppførsel i alle sammenhenger. I tillegg ble det seks femteplasser og sju niendeplasser.

Alle medaljene kom i den uoffisielle 11-årsklassen, der Lisa Marie Lange tok bronse i single, sølv sammen med Tuva Wannebo i lag og double, samt bronse i mix double sammen med Markus Nygård fra Kobra BTK.

I tillegg ble det lagbronse til andrelaget som besto av Julie Grina Ruud, Dina Sorkness Marring og Moa Håpnes Boström.

Marginene på feil side

Våre lokale utøvere leverte mye bra spill også i de andre klassene, men de berømmelige marginene vippet ikke riktig vei.

Blant annet var det så jevnt i Mikkel Gudmundsens pulje i G15 at det måtte balltelling til for å avgjøre hvem som nådde finalespillet. Gudmundsen var én enslig ball fra å gå videre.

Snorre Amundsen Aarsund spilte opp mot sitt aller beste, og matchet Norges tredje best rangerte spiller i innledende kamper i klasse G15.

Emma Gustavsen Rolfsnes tapte mot sølvmedaljøren i J13-klassen, men viste likevel tenner. Hun spilte seg også fram til en fin femteplass i double sammen med Julie Mykland fra Modum BTK.

Harestuas store medaljehåp i G15 rekrutt, Markus Brunsæl, er etter hvert blitt kjent for sine innholdsrike kamper.

Han vant flere harde og jevne femsetts kamper, men ble etter hvert for sliten til å ta seg helt til topps i G15 rekrutt. Han endte på 9. plass.

Alexander Hansen Ødegård og Thomas Moen fra Jevnaker bordtennisklubb spilte seg fram til sluttspillet i klasse gutter 13 år single. Førstnevnte ble nummer 33, mens Moen tapte 16-delsfinalen og ble nummer 17.

Sesongens høydepunkt

– Det ble et meget vellykket mesterskap. For de unge var dette sesongens høydepunkt. De fleste er unge i sin klasse, og vil hevde seg minst like bra neste år, sier lagleder Joe Amundsen.

Han gleder seg over at så mange jenter spiller bordtennis på Harestua.

– Vi har ikke satt i verk spesielle tiltak, men har et godt rykte generelt. Ungdommen trives og da kommer de tilbake, sier Amundsen.

Klubben var den fjerde største totalt i NM med 17 spillere.