Jo Inge på plass i Udinese

SIGNERING: Signering av kontrakt på kontoret til Gino Pozzi, sjef og eier av den familieeide klubben Alle foto: Privat.

SIGNERING: Signering av kontrakt på kontoret til Gino Pozzi, sjef og eier av den familieeide klubben Alle foto: Privat.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Granasokningen Jo Inge Berget er på plass i italienske Udinese. Han bor på hotell og trener hardt to ganger om dagen.

DEL

– De har såkalt ”pre-season” her nede nå. Det betyr masse løping og mye styrketrening. Ikke akkurat det morsomste, men jeg gjør mitt beste, sier Jo Inge på telefon fra Italia.

Hans mor, Kari Alm Berget, var med da gutten signerte proffkontrakten med klubben fra byen Udine i Nord-Italia.

Hun gjør sitt for å legge forholdene best mulig til rette for sønnen som plutselig ble proff i Italia.

Skjedde fort

– Alt skjedde veldig fort i forbindelse med overgangen. Jeg hadde egentlig planlagt å følge ungene på Norway Cup, samt at Jo Inge ville spille et par kamper for Lyn før han reiste nedover. Udinese presset imidlertid hardt på, ordnet flybilletter og alt, og mandag reiste vi over sammen med lagkamerat Odion Ighalo fra Lyn og agent Jim Solbakken, smiler mor Kari.

Hun roser agenten for jobben han gjør.

– Han har lang erfaring med spillersalg av unge spillere, og vet hva som er viktig for at en 17-åring skal trives i et nytt land og miljø. Fotballen er en ting, men uten nettverk og et sosialt liv utenom fotballen, kan det fort bli ensomt. Derfor er det viktig at Jo Inge raskest mulig får seg et sted å bo, og kommer i gang med språkkurs. Engelsken er det dårlig med i Italia, sier Kari.

Språk

Jo Inge har merket språkproblemene allerede på treningene.

– Foruten meg og en svensk spiller, er det flest italienere. Spillerne er teknisk gode, men nivået er ikke så bra som på Lyns A-lag. Dessuten legges det mye større vekt på ballbesittelse her nede, men den overgangen går greit, sier Jo Inge.

– Hvordan er kontrakten?

– Jo Inge har en kontrakt som gir ham leilighet, bil og salt til maten. Hvis han spiller fem Serie A-kamper, begynner det å rulle penger. Penger er ikke viktig i denne fasen. Jo Inge har fått en unik mulighet i en internasjonal toppklubb, men det er hardt arbeid over lang tid som vil avgjøre om han lykkes, sier mor Kari.

Prima Vera

Jo Inge skal i første omgang spille i en landsomfattende Prima Vera-serie (under 23 år). Nivået betegnes som veldig bra, og suksess der betyr opprykk til treninger med A-laget.

– De første ukene har gått veldig greit. Han har slitt en del med gnagsår av de nye skoene, så nå har jeg sendt en ekspresspakke med slitte Puma-sko nedover, sier Kari.

Jo Inge forteller at han trives bedre og bedre, men gleder seg til landslagssamlingen på Hamar i starten av september.

sporten@hadeland.net

Artikkeltags