Kamer til Vålerenga

SIST KAMP: 14-åringen Kamer Qaka spilte onsdag sin siste kamp for Brandbu. Nå venter Vålerenga for stortalentet.

SIST KAMP: 14-åringen Kamer Qaka spilte onsdag sin siste kamp for Brandbu. Nå venter Vålerenga for stortalentet.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Brandbus Kamer Qaka spilte onsdag kveld sin siste hjemmekamp for Brandbu. Om en uke er han Vålerenga-spiller.

DEL

14-åringen dominerte midtbanen med sin teknikk og overblikk, og var sterkt delaktig i at Brandbu gikk videre til kvartfinalen i Adidas Cup.

Brandbu vant fortjent mot Ski etter scoringer av Martin Nygård og Ole Petter Berget.

Hvis laget vinner kvartfinalen, er de klare for sluttspillet i den prestisjetunge turneringen som omfatter mange av Norges beste guttelag. Foruten nevnte Qaka var stopperne Bendik Ruden Prestkvern og Durim Mugkurtaj bunnsolide.

Ettertraktet

Kamer har vært ettertraktet blant storklubber som Lyn, Brøndby og Vålerenga, og har nå valgt å fortsette karrieren i Oslo-klubben.

- Jeg har trent med Vålerenga noen måneder og trives kjempebra. Mitt mål er å bli en best mulig fotballspiler, og da tror jeg Vålerenga er den rette utfordringen for meg nå, sier 14-åringen som har spilt guttefotball med tre og fire år eldre spillere siden han var 11 år.

- Det har hjulpet meg veldig å spille med eldre spillere. Jeg har blitt tøffere og raskere med ballen. Mitt første mål er å gjøre det så bra på Vålerenga at jeg kan trene med A-laget når jeg blir 16 år. Deretter håper jeg å spille så bra på Vålerengas A-lag at utenlandske klubber ser meg. Min største drøm er å spille på Manchester United, sier Qaka.

Kjempetalent

Sjef for spillerutviklingen i Vålerenga, Per Inge Jacobsen, er ikke i tvil om at Kamer er et talent helt utenom de vanlige.

- Første gang jeg så ham var han helt outstanding mot ett år eldre spillere i en kretslagskamp. Han har egentlig det meste av både teknikk, fart og spillerforståelse, samt at han er tobeint, fintesterk og vet hvor målet står. Planen er at han skal pendle til Vålerenga tre dager i uka, og trene med Brandbu gutt i tillegg, sier Jacobsen.

Vålerenga har seks spillere i sin ungdomsavdeling som pendler minst en time for å spille for klubben.

Qaka har også bestemt seg for å skifte fra Indre Østland fotballkrets til Oslo fotballkrets.

Kan lykkes

Kamer skal spille Norway Cup for Vålerenga, og i august går turen til England og en stor internasjonal turnering i Leeds.

Trener for Brandbu, Roger Nyhus, beklager at Kamer forsvinner til Vålerenga, men ønsker samtidig gutten lykke til videre.

- Kamer er et helt unikt talent selv i skandinavisk målestokk. Personlig mener jeg han burde spilt denne sesongen ut med oss, men det er hans valg. Det er klart vi blir litt svekket når vi mister en slik spiller, men vi har uansett et sterkt lag. Hele sju av spillerne har vært innom kretslaget, sier Nyhus.

Artikkeltags