Kanonfornøyd

FORNØYD: Nina Skramstad fra Brandbu var fornøyd med femteplassen i Finnmarksløpet.

FORNØYD: Nina Skramstad fra Brandbu var fornøyd med femteplassen i Finnmarksløpet. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Brandbu-kvinnen Nina Skramstad gikk i mål som femte beste spann i det krevende Finnmarksløpet.

DEL

- Jeg er kanonfornøyd med femteplassen, spesielt med tanke på at jeg også ledet to-tre etapper underveis, sier Nina Skramstad.

I tillegg til pengepremien på 6.500 kroner har Skramstad vunnet en kjempestor samekniv og to kilo melkesjokolade fordi hun var førstemann til Levasjok 1. På Tana sjekkpunkt fikk hun 3.000 kroner, og en kongelig mottakelse.

- Vi ble tatt imot med pomp og prakt. Jeg og hundene kjørte rett inn på en scene bygget av snø, og ble intervjuet foran 500-600 personer som sto og tok imot oss, forteller Skramstad.

Hundekjøreren var en reell utfordrer i kampen om Saltdalshytta som gikk til sammenlagtvinneren for 2008 og 2009, men måtte se seg slått. Knallharde spor og ikke noe nedbør førte til et rekordraskt løp. Mine hunder går bra i harde spor, så føret passet oss. De to lånte hundene gjorde en bra jobb og var begge med inn til mål. Den ene av dem som lederhund, sier Skramstad som ikke har holdt på lenger enn siden 2004 med store hundespann.

Finnmarksløpet er tradisjonelt et mannsdominert løp. Et gammelt slagord sa noe sånt som «Løpet hvor menn er menn». I år var det fire damer blant de ni beste.

- Det var morsomt at en kvinne vant, og jeg er glad på hennes vegne. Inger-Marie Haaland og jeg er enige om et nytt slagord. «Løpet hvor menn er menn og kvinner vinner» passer nok bedre nå, sier Nina Skramstad.

Artikkeltags