Kirsti stengte målet

FØRSTE SEIER: Kirsti Kristoffersen (i midten) sto som en levende vegg mellom stengene og bidro sterkt til at Lunner vant sin første seier i 2.-divisjon. Jeanette Helene Ekeren (til venstre) og Kjersti Hoel bidro også sterkt til triumfen.

FØRSTE SEIER: Kirsti Kristoffersen (i midten) sto som en levende vegg mellom stengene og bidro sterkt til at Lunner vant sin første seier i 2.-divisjon. Jeanette Helene Ekeren (til venstre) og Kjersti Hoel bidro også sterkt til triumfen.

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

(Lunner-Nordstrand 2 30-23) Kirsti Kristoffersen (23) hadde en rednings­prosent nær 50. Med sånt målvaktspill blir det som regel seier i håndball.

DEL

Kirsti imponerte stort. I tillegg satt forsvaret skikkelig. Hadde vi spilt slik i de to første seriekampene, hadde vi vunnet dem også, sa trener Dan Roman etter kampen.

Allerede fra avkast viste Lunner at de ville vinne. Laget ledet med to og tre mål det meste av 1. omgang, men slapp gjestene opp på 13-13 ved halvtid.

Årsaken til at Lunner ikke var i føringen etter 30 minutter, var en periode på ett kvarter der spillerne gjorde mange tekniske feil.

Da hjalp det ikke at Kirsti vartet opp med den ene redningen etter den andre.

Ti minutter uten baklengs

Etter pause stengte Kirsti buret for godt. Nordstrand 2 gikk opp til 15-14 et par minutter ut i 2. omgang. Men så var det slutt.

De neste ti minuttene scoret Lunner sju ganger på rad uten at Oslo-jentene fikk uttelling. Årsaken heter Kirsti Kristoffersen.

I denne perioden reddet hun ni skuddforsøk og ett straffekast.

- Jeg takker forsvaret for alle redningene. Vi har terpet mye forsvarsspill den siste uken, og det har hjulpet godt. Vi takler bedre og er blitt tøffere, sier Kirsti Kristoffersen.

Med sin enorme rekkevidde reddet hun 19 av 42 skudd, derav fem straffekast.

- Jeg har endelig forstått hvor stor jeg er, sier jenta som er 183 centimeter høy. Dan Roman har jobbet mye med spillestilen min, særlig under treningsleiren i Kroatia og ukene etter. Jeg er blitt mye flinkere til å bruke armer og bein for å gjøre kroppen enda større enn den i virkeligheten er. Men jeg er fortsatt ikke helt fornøyd. Jeg burde tatt noen flere av skuddene som gikk inn.

Stortrives i Lunner

Vestfossen-jenta spilte i Lunner fram til våren 2008. Etter nedrykket til 3.-divisjon, valgte hun å spille for Oppsal.

- Jeg bor og jobber i Oslo, og ville forsøke en ny klubb. Så byttet Oppsal trener i vinter, og det slo ikke positivt ut for meg. Jeg gikk lei, og ville egentlig ta en pause da Lunner tok kontakt. I Lunner følte jeg meg ønsket, og siden jeg kjenner klubben fra før, var det ikke vanskelig å si ja. Nå skal jeg gi mitt bidrag til å spille oss opp i 1.-divisjon. Der har jeg vært med Lunner tidligere, og jeg vet hvor morsomt det er. Vi har et bra lag på gang, og kan greie opprykk allerede i år. Lykkes vi ikke, er det ingen krise, for laget er ungt og vi har god tid, sier Kirsti Kristoffersen.

Kampfakta

Lunner-Nordstrand 2 30-23 (13-13)

Lunnerhallen, 75 tilskuere

Lunners lag: Kirsti Kristoffersen, Monica Hagen, Ingvild Seiersten 5, Andrea Myhrstuen 2, Anja Øversveen 1, Heidi Jacobsen 4, Kjersti Hoel 4, Nina Sollie 4, Kine Sigley 1, Wendy Dahl, Jeanette Helene Ekeren 6, Jeanette Kørra, Monica Nordahl 2, Camilla Bolstad 1

Toppscorer Nordstrand 2: Susann Nybo 7

Utvisninger: Lunner 1 x 2 min, Nordstrand 2 2 x 2 min + rødt kort

Dommere: Jan Robin Antonsen og Ørjan Gangnes

Artikkeltags