Grans Marius Alm har bestemt seg for å spille for Raufoss neste sesong.

17-åringen har sin første skoledag på Lena videregående skole den 6. januar. Nå venter hybellivet, en tøffere treningshverdag og forhåpentligvis spill i 2. divisjon.

Ikke skremt

– Jeg har trent med A-laget til Raufoss i halvannen uke nå. Det har gått over all forventing, sier midtstopperen til Hadeland.

Han var aldri i tvil om at et klubbytte var nødvendig etter at Gran rykket ned i 4. divisjon.

– Jeg vurderte Hønefoss, men konkluderte med at Raufoss hadde det beste totaltilbudet. De har juniorlag i Interkretsserien, A-lag i 2. divisjon og andrelag i 3. divisjon, sier Alm.

Han hadde også tilbud fra Jevnaker.

– Det eneste jeg har hørt fra Jevnaker er en tekstmelding på tirsdag. De spurte om jeg ville komme på trening på kvelden, sier Alm.

– Hønefoss kunne vært et alternativ, men sjansene for å spille A-lagsfotball er mye større i Raufoss. Dessuten er HBKs andrelag i 4. divisjon, sier Alm.

Signerer fredag

Han signerer en amatørkontrakt med Raufoss på fredag, og gleder seg til å ta et nytt skritt i fotballkarrieren.

– Jeg har hatt fine år i Gran. Jeg har utviklet meg mye det siste året i 3. divisjon, men nå var tiden moden for å prøve noe nytt, sier Alm.

Han stiller store krav til seg selv og har som målsetting å være den beste forsvarsspilleren på hver eneste trening. Etter øktene evaluerer han seg selv med et kritisk blikk.

– Jeg har ikke fått full score på raufosstreningene enda, men får gode tilbakemeldinger fra trenerne. Målet i kommende sesong er helt klart å spille mest mulig i 2. divisjon, sier Alm.

Imponert Haug

Raufoss-trener Espen Haug er veldig godt fornøyd med sin nye signering fra Gran.

– Allerede etter fem minutter på den første treninga så vi at han er en god spiller!

– Han vil garantert få mye spilletid i 2. divisjon kommende sesong, sier Haug.

– Han er bare 17 år, men klok i spillestilen. Dessuten er han fysisk sterk og en veldig trivelig gutt med sterke holdninger. Her har Gran gjort en god jobb. Vi skal utvikle han videre til 2. divisjon og forhåpentligvis til øverste nivå på sikt, sier Haug.