Ny Berget-proff

KRAFTFULL: Ole Petter Berget (til høyre) går i fotsporene til søsknene Marte og Jo Inge. Her er Gran-gutten i aksjon mot Vålerenga under JET-turneringen på Hamar.

KRAFTFULL: Ole Petter Berget (til høyre) går i fotsporene til søsknene Marte og Jo Inge. Her er Gran-gutten i aksjon mot Vålerenga under JET-turneringen på Hamar.

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Granasokningen Ole Petter Berget følger i fotsporene til sine søsken Marte og Jo Inge. Nylig signerte han sin første proffkontrakt med Hønefoss Ballklubb (HBK).

18-åringen har signert en kontrakt som strekker seg ut sesongen 2015.

Fem av spillerne på juniorlaget til HBK har sin bakgrunn i klubber på Hadeland. Juniorene deltar i den prestisjetunge JET-turneringen på Hamar denne uka. 0–4 mot Vålerenga, 0–1 mot Viking og 0-2 mot svenske Mjällby sendte laget rett ut av turneringen etter innledende.

– Ole Petter er en maskin

Selv om motstanden har vært tøff, synes Berget at det er gøy å spille juniorfotball.

– Jeg har slitt med kneet og vært en del skadet i år, men nå går det rette vegen. Det betyr mye å få en proffkontrakt, Det betyr at klubben har tro på meg og at jeg får trene mer med A-laget. Det gjør meg til en bedre spiller på sikt. Målet er å få prøve meg i Tippeligaen i løpet av høsten, sier Berget til Hadeland.

Han spilte bare andreomgangen i kampen mot Vålerenga, men markerte seg raskt med sin gjennombruddskraft.

Utviklingsleder i HBK, Torgeir Hoås, har stor tro på at Ole Petter tar steget helt opp og blir en toppspiller.

– Ole Petter har utviklet seg til å bli en maskin. Han har tatt små steg hele veien, blitt sterkere fysisk og nå begynner talentet å slå ut i full blomst. Han er en veldig spennende spiller, sier Hoås.

Sammenlignes med Jo Inge

Berget startet karrieren i Gran. Han gikk til Brandbu som 14-åring og spilte sammen med sine nåværende lagkamerater i HBK, Durim Muqkurtaj og Martin Nygaard. Også Kamer Qaka spilte på det samme laget.

– Jeg har vært tålmodig og utviklet meg gradvis. For meg var det ok å spille gutte- og juniorfotball i HBK etter overgangen fra Brandbu. I år har jeg fått trene en del med A-laget, og da blir man en bedre spiller, sier Ole Petter.

Han blir ofte sammenlignet med storebror Jo Inge som spiller i Molde.

– Jeg har blitt spurt ganske mange ganger om jeg er broren til Jo Inge. Det er bare morsomt, og vi er faktisk litt like i spillestilen. Hengende spiss er drømmerollen min, sier Ole Petter.

Motgang for Martin

Også lagkameratene har et mål om å spille med de beste. Martin Nygaard hadde en bratt utviklingskurve i fjor. Han fikk blant annet fem kamper på G17-landslaget. I år har han slitt med hamstringmuskelen i låret.

– Jeg jobber hardt hver eneste dag, men det er tøft når beina ikke lystrer. Den siste måneden har det gått litt bedre. Målet er fortsatt spill på høyeste nivå, sier lunbyingen som er kaptein på HBK 2. Hans kontrakt med Hønefoss går ut i år.

Det samme målet har Durim Muqkurtaj fra Brandbu. Han har prøvd seg med A-laget på flere treninger, og er kaptein på juniorlaget sammen med Ole Petter Berget. Gutta har 3. divisjon som sin faste kamparena.

– Målet er å bli en best mulig fotballspiller. Det hjelper veldig å trene med tippeligaspillere. Det er krevende på alle måter, men vi unggutta blir behandlet bra, og vi lærer noe nytt hver dag, sier Durim Muqkurtaj.

Gisle Berget er far til fotballsøsknene Marte, Jo Inge og Ole Petter. Han tror det er en kombinasjon av flere ting som gjør at barna har kommet så langt.

– Det er en blanding av gener, talent, interesse, hardt arbeid og tålmodighet. Ole Petter er den som har vært mest tålmodig. Han ble ikke tatt ut til HBKs juniortropp etter overgangen fra Brandbu, men bet tennene sammen og jobbet videre. Alle barna har drevet mye egentrening med ball, og de har hatt mye glede, hjelp og støtte i hverandre, sier Berget.

Landslagstrener for G19, Øivind Nilsen, svarer følgende når vi spør om hvilke egenskaper som er viktig for å bli toppspiller i fotball:

– Evne og vilje til utvikling! Nilsen har vært trener siden 1971 og vet hva som kreves.

– Man kommer langt med gode holdninger i Norge. Stig Inge Bjørnebye og Tore Pedersen er de beste eksemplene. De var middels i sine årskull, men kom veldig langt med målrettet og hardt arbeid. Man får ingenting gratis, sier Nilsen.

Toppklubbene regner det som veldig bra hvis de får én juniorspiller opp på A-laget per sesong.

Artikkeltags