Gå til sidens hovedinnhold

Premiedryss til Brandbu IFs utøvere

Artikkelen er over 6 år gammel

BRANDBU: Friidrettsutøverne i Brandbu IF oppnådde meget gode resultater denne sesongen, og samtlige ble hedret på den årlige sesongavslutningen.

– Vi har delt ut premier til utøvere som deltok i tre eller flere konkurranser i Avancia cup. Her var det 65 premier totalt. 24 utøvere fikk pokaler for innsatsen i Brandbukarusellen, sier Odd Hovi i Brandbu IF friidrettsgruppe.

Nærmere 70 personer hadde møtt fram på klubbhuset for å få premier og markere at sesongen 2014 er slutt.

To i norgestoppen

Til å dele ut premiene, hadde Brandbu IF fått sine egne ess, Kjetil Røste Ringen og Erik Lund til å bistå.

Begge høstet applaus for sine prestasjoner. Da Odd Hovi spurte Røste Ringen hvor mange han har foran seg på landsstatistikken i slegge, kom det spontant svar fra utøveren.

– Bare en!

Erik Lund ble norgesmester i tresteg, og var 1,32 meter foran nummer to i klasse 17 år. Også han fikk stor applaus.

Rekord sto i 32 år

I 1982 satte Haakon Brænden klubbrekord på 1500 meter for 16-åringer med tiden 4.14,7. Den rekorden har levd i beste velgående helt til Johannes Bjertnæs slettet den i på hjemmebane i sommer.

– Jeg hadde håpet at noen skulle slå rekorden min på et tidligere tidspunkt, for rekorder skal ikke stå så lenge. Når Johannes endelig greide å løpe fortere, er det bare rett og riktig at han skal ha pokalen, sa Haakon Brænden.

48-åringen satte sin klubbrekord i et nasjonalt stevne på Bislett.

Over tusen poeng

Både Erik Lund og Guro Bakken Andresen har sett tusentallet på Tyrvingtabellen i år.

Lund hoppet 14,92 meter i tresteg, noe som ga 1122 poeng i klassen for 17-åringer. Han fikk også 1066 poeng i lengde for resultatet 6,93.

Guro Bakken Andresen har hevdet seg bra i flere friidrettsøvelser, men har prestert best i høyde. Hun gikk over 1,62 meter, og fikk 1030 tyrvingpoeng i 14-årsklassen.

– Disse resultatene viser at vi har flere utøvere som hevder seg blant de aller beste, sa Odd Hovi.

Pokaler

Guro Kvamme satte klubbrekord i tolvårsklassen med 1.51,3 på 600 meter. Resultatet oppnådde hun i klubbmesterskapet. For innsatsen ble hun hedret med pokal.

Seks år gamle Nikolai Teslo fikk den største pokalen av alle for innsatsen i Brandbukarusellen. Han var eneste utøver som har deltatt i samtlige fem løp denne sommeren.

– Jeg har vært med fordi jeg synes det er moro å løpe, sier Nikolai Teslo.

Takket for seg

Erik Lund bytter klubb etter årets sesong, og benyttet anledningen til å takke for seg i Brandbu IF.

– Jeg har flyttet til Oslo, og det blir mest hensiktsmessig for meg å representere en klubb der. Jeg har hatt fantastiske år i Brandbu IF, og uten den hjelpen jeg har fått av klubben og spesielt trener Odd Arne Røste, hadde jeg aldri blitt så flink, sa Erik Lund.

Kommentarer til denne saken