JEVNAKER: Sander Mikkelsen er av mange lovende skøyteløpere fra Jevnaker. 16-åringen satser på sprint.

Under helgens Krystallcup på hjemmebane satte han personlige uterekord på 500 meter med 43,0.

Fotball

– Det er alltid morsomt å perse, selv om jeg gjerne skulle sett 42-tallet. Det får komme i neste stevne, sier Sander.

Han flyttet persen med to tiendedeler. Inne på glattere is har han 42,24. Målet denne sesongen er å se 41-tallet.

Sander Mikkelsen har drevet med skøyter siden han var sju år gammel. Han var også en lovende fotballspiller, men la spisskoene på hylla som 13-åring.

– Det ble for mange kollisjoner og jeg måtte ta et valg. Nå trener jeg skøyter mer eller mindre hver dag. To ganger i uka blir det doble økter. Jeg trener mye med Tommy Ruden Bakken. Han er en god mentor for meg, sier Mikkelsen, og innrømmer at han gruet seg til 1500 meteren.

– Jeg er bygd for sprint. 1500 og 3000 meter er som maraton for meg, sier han med smilet på lur. Hans store mål er på forbedre 5.-plassen fra Landsmesterskapet i fjor.

Flere på pallen

Jevnaker fikk en rekke pallplasseringer i eget stevne. Magnus Bakken Haugli vant klasse gutter junior B etter 41,69 på 500 meter og 2,06,21 på 1500 meter. Bakken Haugli har hatt en kjempesesong så langt.

Forrige helg satte han fire perser i norgescupen på Hamar.

– For å bli en god sprinter må man være veldig hurtig på de første hundre. Det handler mye om å tørre å ta med seg hurtigheten inn i svingene, sier Jørn Didriksen. Den gamle sprinteren fra Jevnaker (OL-sølv fra 1976) ser lokale skøyteløp, og lar seg imponere av bredden som Jevnaker har.

– Vi trenger bredden for å få fram toppene, sier Didriksen, som selv har en pers på 500 meter på 38, 03.