Den lovende bordtennisspilleren Mikkel Gudmundsen forlater bordtennisgruppa i Harestua IL

Han har meldt overgang til eliteklubben B72 på Lørenskog.

– Forklaringen er at jeg har begynt på videregående skole i Oslo, samt at jeg ville prøve meg i en klubb med litt større miljø, sier 16-åringen.

Lange dager

– Jeg går på skole i Nydalen. Fokuset er realfag. Jeg skal bo hos min far som bor i Oslo. Etter skolen tar jeg T-bane og buss til Lørenskog for å trene med satsingsgruppa der. Det blir fort 13 timer på farten med skole og trening før jeg er hjemme på kvelden, sier den ambisiøse bordtennisspilleren.

Hans beste ranking som 15-åring i fjor var nummer åtte i Norge. Nå er han ranket som nummer 14 i juniorklassen.

– Jeg skal spille på B-72 sitt andrelag i 2. divisjon. Førstelaget spiller i eliten, men det er for tidlig for meg. Målet er å komme dit på sikt, sier han.

Gudmundsen blir en del av satsingsgruppa i B-72.

– Det er en profesjonell klubb med gode trenere og mange spillere på mitt nivå. Det betyr at jeg får hard matching på trening, sier Gudmundsen.

Han er fortsatt medlem av Harestua, og håper å trene med klubben når det passer slik.

Trening i Kina

– Harestua er en kjempefin klubb, men nå var tiden moden for å prøve noe nytt. Foruten NM og andre stevner har jeg et mål om å kvalifisere meg til juniorlandslaget, sier Gudmundsen.

Han har satset hardt på bordtennis i fire år. De to siste somrene har han reist for trene med jevnaldrende og bedre spillere fra Kina.

– Det er veldig lærerikt og inspirerende. Vi trener tre ganger om dagen, og jeg får nye impulser i forhold til alt. Jeg har vært på et stort bordtennissenter i Zheng Ding. De har fire gedigne haller og tusenvis av gode spillere. Leder i Harestua IL bordtennis, Stig Amundsen, ønsker Mikkel lykke til i sin nye klubb.

– Vi tar det som en tillitserklæring at spillere fra Harestua vil prøve seg i en større klubb, sier Amundsen.