JEVNAKER: Odd Arne Andersen (49) lover at det skal bli morsomt å se samarbeidslaget Lunner-Jevnaker til sommeren.

– Jeg er offensiv til det ekstreme i min fotballfilosofi. Jeg liker å spille fotball på bakken, med backene så høyt som overhodet mulig.

Slik presenterte Odd Arne Andersen seg for juniorspillerne i Lunner og Jevnaker. Oslo-mannen får med seg Thorkell Mani Birgisson som assistent. Kjetil Paulsen blir trenerkoordinator for begge klubbene.

Andersen har spilt fotball for Lunner, Grindvoll og Vind. Han har trenererfaring fra Sverige, Vålerenga, Stabæk, Klemetsrud og Oppsal.

– Jeg trives som trener for juniorspillere, sier 49-åringen.

Konkurrenter på to sider

Lunner og Jevnaker har samarbeidet om juniorlag i to år. Klubbene ønsker å fortsette enda ett år. Laget er meldt på i serien som Lunner, og skal spille i Indre Østland fotballkrets.

– Vi mener det er unødvendig for talentfulle fotballspillere å ta riksveg fire til Oslo eller Lillestrøm for å bli gode. Greier vi å skape et godt alternativ på Hadeland, kommer spillerne til oss. Vi må også passe på at vi ikke kommer i klem mellom Hønefoss og Gran, sier Geir Ivar Sæthren, som representerer Jevnaker i samarbeidsgruppa for de to klubbene.

Rolf Kjeilen fra Lunner er enig med sin kollega.

– Skal vi få fram et lag som på sikt er gode nok for 2. divisjon, må vi samarbeide. Jeg skulle ønske at flere klubber ville bli med på samarbeidet. Døren er åpen, sier Rolf Kjeilen.

Dyrke gode holdninger

Trener Odd Arne Andersen sier at alle treningene vil foregå med ball, også kondisjonstreningen.

– Når vi har spilt firkant i fire ganger fire minutter med ett minutts pause mellom hver sekvens, skal jeg love at tunga henger nede på haka hos dere. Vi spiller fotball, og derfor foregår alt med ball.

Andersen forklarte også betydningen av gode holdninger.

– Vi skal oppføre oss skikkelig i forhold til motspillere, hverandre, dommere og foreldre. Det må det aldri være tvil om, sa Odd Arne Andersen.