JEVNAKER: Solveig Kjørven fra Lunner FK er tøffere enn gutta.

– Noen ganger takler hun så hardt at motspillerne blir grinete. Da prøver de å ta igjen på henne i neste takling. Men det er jo bare dumt, for Solveig er hardere i kroppen enn guttespillerne, sier lagkamerat Georgios Yfantis.

Tolv år gamle Solveig Kjørven spiller sammen med gutta for å få den nødvendige tøffheten i kroppen.

– Jeg får betalt tilbake når jeg går på ski om vinteren. Der gjelder det også å være litt tøff, sier Solveig Kjørven.

I helgen spilte hun fire kamper for Lunner gutter tolv år i Jevnakers culecup.

Velger bort sonelag

Lunner-jenta er god i to idretter. Hun vinner flere skirenn vinterstid, og er blant kretsens beste i sitt årskull i fotball.

– Jeg har vært på det som kalles oppstart til sonelag, men er usikker på om jeg skal være med videre. Jeg prioriterer også ski, og vet ikke om jeg har tid til alt. Jeg trives godt med både langrenn og fotball, og har foreløpig ikke bestemt meg for hvilken idrett jeg skal velge.

Hun stortrives med å spille fotball på guttelaget.

– Jentene på min alder er ikke så fokuserte, og det kan i perioder bli litt lite konsentrasjon om spillet. Gutta er også tøffere mot meg, og gir juling i taklingene. Men da gir jeg tilbake på samme måten, sier Solveig Kjørven.

Overrasker

Georgios Yfantis sier at mange motspillere blir overrasket når de blir taklet av Solveig Kjørven.

– De tror hun er mer puslete enn oss fordi hun er jente, mendet er bare på trening. I kamp er hun enda tøffere enn gutta. Hun er som oftest først på ballen, mens den som går i duell med henne, blir liggende, sier Georgios Yfantis.