Bordtennistalentet Mikkel Gudmundsen fra Harestua brukte hele sommerferien på å spille bordtennis. I høstferien fikk han følge av flere ungdommer i idrettslaget.

– I sommer var jeg tre uker på landslagssamling på Fornebu. Deretter dro jeg til Kina for å trene sammen med noen av de beste bordtennisspillerne i verden. Opplegget var satt i stand av Espen Rønneberg, som er Norges beste bordtennisspiller, sier 15-åringen.

I høstferien har han hver dag oppsøkt skolen på Harestua for å spille bordtennis.

Det har også 18–20 andre Harestua-ungdommer i alderen 10 til 15 år gjort.

Vil lære mer

Gudmundsen har spilt bordtennis i tre år, og har allerede tatt noen steg i utviklingen. Men det er kanskje ikke så merkelig, når vi ser hvor mye tid han bruker på å bli best.

– Jeg trener hver eneste dag, noen ganger både morgen og ettermiddag. Én til to dager i uka er jeg i gymsalen på Harestua skole for å trene. Da står jeg opp kvart over seks, spiser frokost, og er på trening fra kvart på sju og fram til skolen begynner, sier han.

Mikkel mener han hadde stort utbytte av de tre sommerukene i Kina.

– Under treningsoppholdet i Kina fikk jeg mange impulser, blant annet om fotarbeid, mottak og slag. Jeg merket stor framgang da jeg spilte mot jevnaldrende gutter etter at jeg kom hjem. Jeg har ikke satt noe mål for en eventuell karriere, men vil lære mer, og etter hvert se hvor god det er mulig å bli, sier Gudmundsen.

Slo Norges beste

Lisa Lange har også hatt stor framgang det siste året. Den svenske treneren Linus Brännström, som jevnlig er på besøk hos bordtennisgruppa i Harestua IL, sier at tolvåringen har utviklet seg mye det siste året.

– I juli slo hun Sunniva Sjøholt, som er Norges beste i årsklassen. Det forteller litt om hvor god Lisa har litt, sier Brännström.

Lisa har klare mål om å bli en toppspiller i europeisk målestokk.

– Jeg trener tre ganger hver uke. I tillegg skjer det alltid noe i helgene, så jeg får spilt og trent godt, forteller Lisa.

Hun har ingenting imot å bruke høstferien på skolen.

– Bordtennis er morsomt, og jeg trener for å bli flink. Noen ganger blir jeg sliten, sånn som på denne samlingen, hvor vi trener to ganger daglig. Men såpass må vi tåle, for langt bak i hodet har jeg et mål om å bli europamester, sier Lisa.

Gode trenere

Tom Gustavsen i Harestua ILs bordtennisgruppe forteller at klubben ikke er redd for å trekke inn eksterne trenerkrefter.

– Linus Brännström har vært med oss et års tid, og på sitt beste var han en av de beste juniorene i Sverige. Til denne samlingen har vi fått med oss My Hien Do Vo fra Lørenskog-klubben B-72. Hun er blant de ti beste juniorene i Norge akkurat nå, sier han.

Gustavsen sier at det også settes av tid til andre gjøremål.

– Vi avslutter hver dag med svømming for å ha det gøy, og fordi vi får løst opp slitne muskler, sier han.