Å være tenåring er ingen hindring for å gå på trening sammen med pappa.

Bordtennisgruppa i Harestua IL har tre konstellasjoner av pappa/barn. Det synes de involverte er helt supert.

– Pappa har æren for at vi begynte med bordtennis og for at vi har kommet opp på et greit nivå, sier Lisa Marie Lange, Emma Gustavsen Rolfsnes og Snorre Amundsen Aarsund.

Pappaene heter Lasse Lange, Tom Gustavsen og Stig Amundsen.

Habile spillere

Stig Amundsen var en av Norges beste bordtennisspillere i aldersgruppen 14 til 16 år. Han har NM-sølv i double, og ble belønnet med landslagsoppdrag i Luxembourg.

Tom Gustavsen vant norgescupstevner som 13-åring, og hevdet seg godt nasjonalt til ha la opp som 15-åring.

Lasse Lange begynte for fire år siden.

Datteren er best

Foreldrene og ungene er stort sett enig om hvem som er best i familien.

– Lisa Marie vinner de fleste kampene når vi spiller mot hverandre. Men det hender jeg er best, selv om det er sjelden, sier Lasse Lange.

Rutine slår ungdom

Stig Amundsen mener at rutine fortsatt slår ungdommelig pågangsmot.

– Snorre er en glimrende spiller, som kanskje kan slå seg inn blant de ti beste på rankingen i sin årsklasse i år. Men jeg tar han på rutinen, sier pappa Amundsen.

15-åringen er enig med faren sin.

– Pappa er fortsatt litt bedre enn meg, men jeg har slått ham noen ganger, sier Snorre Amundsen Aarsund.

Tror på seg selv

Emma Gustavsen Rolfsnes har vært på landslagssamling for kadetter både i 2012 og i fjor, og vinner mer enn hun taper mot pappa Tom.

Emma Gustavsen Rolfsnes roser faren for engasjementet og støtten han gir både på trening og under kamper.

– Pappa har vært treneren min helt fra starten for tre år siden, og har lært meg mye. Han er også dyktig til å veilede under kamp. Pappa er alltid til stede og stiller opp på det som er av stevner, sier Emma Gustavsen Rolfsnes.

Tom Gustavsen innrømmer at han både inspirerer og maser på datteren sin.

– For å få delta på landslagssamlinger, må spillerne sende inn sine målsettinger til forbundet før sesongen begynner. Hvis Emma er umotivert en dag, prøver jeg å si fra. Det er min jobb å fortelle henne hvor viktig det er å trene.

Et forbilde

Lisa Marie Lange kaller faren sin et forbilde.

– Han følger meg opp hele tiden, inspirerer og gir meg råd om hvordan jeg skal trene, og hva jeg skal øve på. Det var han som fikk meg interessert i sporten.

Snorre Amundsen Aarsund bruker også ordet forbilde om sin far.

– Hvis jeg spør pappa om vi skal trene sammen, sier han alltid ja. Han var også så god at han har massevis å lære bort. Jeg prøvde å spille litt som sju-åtteåring, men syntes ikke det var så moro. Men da klubben ble stiftet for tre år siden, ble jeg med igjen, og fikk motivasjon fra pappa, sier Snorre Amundsen Aarsund.