Team Hadeland ønsker å sette regionen på skikartet. I dag sesongåpner fire løpere på Beitostølen.

– Vi har lyst til å utvikle så gode løpere at de forsvinner fra vårt team, sier Magnus Svingheim, trener, smører og altmuligmann i Team Hadeland.

Teamet gyver løs på sin tredje sesong på Beitostølen i helga. Forberedelsene har ifølge Svingheim gått helt etter planen.

50 samlingsdøgn

– Vi har vært samlet i omtrent 50 døgn; her på Beitostølen, på Sognefjellet, i Ramsau på Toppidrettssenteret i Oslo og i Dalsbygda, forteller han.

Samlinga i Dalsbygda fant sted hjemme hos en av teamets løpere, Karstein Johaug. Lillebroren til Therese er kanskje den av de fire som stiller på start på Beitostølen, som har størst ambisjoner for helga.

– Det er artig å gå fort her på Beitostølen. Her går du mot alle de beste. Da får du også litt oppmerksomhet dersom du klarer å vise deg fram, sier nordøsterdølen som går for Gran IL.

Det samme gjør Gjermund Nilsen og Petter Øverland, mens Mikael Gunnulfsen fra Skien går for IF Ørn. Disse fire utgjør seniorene i Team Hadeland. I tillegg får elleve juniorer et tilbud gjennom teamet.

– Opplegget er veldig bra, og jeg tror vi alle har store ambisjoner. På sikt har selvfølgelig alle lyst til å bli landslagsløpere. Det er derfor vi driver med dette her, ikke for å bli nummer 50, poengterer Johaug.

«Firerbanden» er alle tidlig i sin karriere som skiløpere, alle første- eller andre års seniorer. Norgescup og Skandinavisk Cup er springbrettet der gutta først og fremst skal vise seg fram til vinteren.

– Det blir spennende å komme i gang med sesongen. Men det blir enda viktigere å gå fort i norgescupen på Gålå neste helg enn her på Beitostølen, forsikrer Petter Øverland og Gjermund Nilsen.

15 kilometer klassisk

Førstnevnte håper på topp 10-plasseringer i norgescupen. Gjermund Nilsen og Mikael Gunnulfsen satser på å stabilisere seg blant de 30 beste både i norgescupen og skandinavisk Cup.

– I så fall vil jeg ha tatt et steg opp fra i fjor, sier Nilsen, som i likhet med Gunnulfsen anser muligheten til å plukke poeng i de to cupene som gode på samtlige distanser.

Også Karstein Johaug håper han har tatt et steg på distanserenn, men mener sjansene først og fremst er størst på sprint.

– Der er målet å gå videre fra samtlige prologer. Jeg har et mål om å få gå verdenscupsprinten i Drammen utpå vinteren, sier Johaug.

Første pekepinn på hvor de står, får de på Beitostølen i helga, der 15 kilometer i klassisk stil står på programmet allerede i dag.