SALBRIS: Oda Foss Almqvist og Stine Lyse Klevengen fra Hadeland Trekkhundklubb tok hver sin bronsemedalje i EM i hundekjøring på barmark.

Mesterskapet ble avviklet i Frankrike fredag, og våre lokale utøvere gjennomførte tre konkurranser samme dag. Begge konkurrerer i juniorklassen.

Først kjørte Oda Foss Almqvist (17) og Solo inn til tredjeplass på sykkel. Her fulgte Stine Lyse Klevengen (16) opp med fjerdeplass i øvelsen sparkesykkel sammen med Easy.

Senere på dagen var det Stine Lyse Klevengens tur til å ta medalje da hun ble nummer tre sammen med Aurora, som hun for anledningen hadde lånt av klubbvenninnen Ida Krakk. I denne øvelsen kom Oda Foss Almqvist og sju år gamle Leo på sjetteplass.

Første medalje

Stine Lyse Klevengen var meget glad da Hadeland snakket med henne et par timer etter løpene.

– Det fungerte utmerket i begge de individuelle øvelsene, og jeg er naturligvis godt fornøyd med å ha tatt min første internasjonale medalje.

16-åringen gjennomførte et prikkfritt løp i sparkesykkel, men var også glad for fjerdeplassen i sykkeløvelsen.

– Min egen fysikk er bra, mens det foreløpig mangler litt hos hundene. Men de skal heller ikke være i form før vi kommer på snø.

Etter at Lunner-jenta begynte på idrettslinja ved Hadeland videregående skole, har utviklingen kommet raskt.

– Jeg blir godt ivaretatt av lærere og trenere ved skolen. I tillegg har jeg Ann-Karin Huseby som trener til daglig, sier Stine Lyse Klevengen.

Tredje medalje

Oda Foss Almqvist fulgte opp medaljehøsten fra EM og VM de to foregående sesongene.

– Jeg tok sølv i EM for to år siden, og i VM i fjor, så jeg hadde et håp om medalje ved denne anledningen også. Ettersom dette var sesongens første konkurranse, var jeg spent på forhånd. Men både Solo og Leo fungerte fint, og selv følte jeg meg i bra slag. Jeg er glad for å reise hjem med medalje, sier Oda Foss Almqvist.