GRUA: Røykfylte og mørke lokaler er ikke det man vanligvis forbinder med sport. Det er likevel dette som er treningslokalene til sekstenåringen Daniel Andersson.

Hver dag står han foran den runde dartskiva og kaster tre piler. Gang på gang ender pilspissene sin 237 centimeter lange ferd mot skiva. Det er det som er oppskriften på hvordan bli best. Sist helg gikk han til topps under NM for juniorer i Årdal. Derfra skal turen gå vider til mesterskap England.

- Premien var en reise til Staffordshire i England, hvor jeg skal delta i Winmau World Masters i månedskiftet oktober november, forteller Andersson. Dette er en internasjonal turnering, hvor deltakere fra hele verden kommer. Det er noe som jeg gleder meg veldig til.

PUBKULTUR
Mange har kastet piler mot ei dartskive. De aller fleste pubene i landet, med respekt for seg selv, har ei skive hengende et eller annet sted i lokalet. Likevel er det ikke så mange som konkurrerer i dart. Utenfor landets grenser er det helt andre forhold.

- I de siste årene har dart blitt veldig populært i Nederland, og det er en del dyktige utøvere som kommer derfra. Likevel er det England som er sportens hjemsted. Der er det enormt mange aktive. Jeg ser frem til å dra over dit og konkurrere. Det tror jeg kommer til å bli veldig morsomt.

SOSIALT
Hver torsdag kveld har Bel Air Dart Club på Grua sine klubbkvelder, og det var her Anderssons interesse for dart ble vekket.

- Klubben ble stiftet for ett år siden, og det er like lenge som jeg har holdt på. Siden jeg går på skole utenfor Lillestrøm er det ikke alltid jeg kan være med på klubbkveldene. Likevel trener jeg mye. Jeg har ei dartskive hjemme, og bruker noen timer hver dag foran den.

- Det er en utrolig sosial sport, og man treffer mye nye folk. I tillegg er det noe som alle kan drive med. Man trenger ikke være i så god form for å kaste piler.
- Det holder at man er stødig på hånden, avslutter norgesmesteren.