Lørdag måtte Emma Gustavsen Rolfsnes (13) se seg slått av lagvenninnen Lisa Marie Lange (12) i kampen om KM-gullet i 15-årsklassen.

Søndag slo hun hardt tilbake og tok gull i jenter 13 år, damer åpen og i jenter double sammen med Moa Boström. I bordtennis kan du nemlig spille i den klassen du vil.

– Emma har en god backhandflipp og en farlig serv. Vi slår hverandre sånn circa annenhver gang, sier lagvenninne og konkurrent, Lisa Marie Lange.

Trener ti timer

Jentene trener bordtennis åtte til ti timer i uka og hevder seg blant landets beste spillere. De spiller også med og mot gutta i enkelte turneringer.

– Målet er å bli best mulig, sier jentene og bedyrer at det gode sosiale miljøet på Harestua betyr mye. Emma driver også med dans og fotball, men bordtennis er hovedsporten. Over 50 deltakere deltok i helgens KM.

Harestua IL Bordtennis vant 10–4 i KM-titler over Jevnaker Bordtennisklubb. Førstnevnte stilte med 33 deltakere, JBTK med 14, mens Lillehammer hadde fem.

Blant de beste

– Vi er blant de fem største klubbene i landet på jentesiden. Det er unikt, sier Stig Amundsen i arrangørstaben.

– Det er gøy å trene, men turneringer er mest morsomt. Spenningen gjør at vi skjerper oss, sier jenteduoen og legger til at det er mange uskrevne regler i bordtennis. Man skal si sorry når ballen treffer nettet og kanten, og det er usportslig å «ozze» når man vinner poeng. Det betyr å juble når man tar poeng fra motstanderen, sier jentene.

Les også: Resultater fra KM i bordtennis på Harestua.