Anne Kjersti Suvdal (25) fra Gran har signert en proffkontrakt med den danske toppklubben Viborg HK.

Kontrakten strekker seg over to år og gjelder fra 1. juli.

Besøkte venninnen

Det var tilfeldigheter som gjorde at Suvdal fikk kontrakt med den danske toppklubben.

– Det startet med at jeg skulle besøke min venninne, Amanda Kurtovic i Viborg. Vi var lagkamerater i Nordstrand. Det var hennes far, Marinko, som sa jeg måtte ta meg treningstøy fordi de trengte en ekstra spiller på treningen. Jeg klarte meg fint på øktene, og i ettertid ringte de og tilbød meg kontrakt. Det er nesten som en drøm som har gått i oppfyllelse. Snakk om å være på rett tid til rett sted, sier hun.

Suvdal har totalt åtte sesonger bak seg i Nordstrand. Hun har mange landskamper for Norge og ble europamester allerede som 19-åring.

Opprykk i år

De siste sesongene har hun spilt for Nordstrand i 1. divisjon. Det har gjort henne mindre aktuell for landslaget. Årets sesong ble kronet med opprykk til eliteserien. Suvdal var en av legets sentrale spillere og toppscorer.

– Jeg har alltid hatt en drøm om å leve av håndballen. Når denne sjansen dukket opp, var det bare å si ja. Det er en stor klubb i Danmark med landslagsspillere på de fleste plassene. Jeg er ydmyk i forhold til spilletid, men er klar til å ta de sjansene som byr seg, sier 25-åringen, som er nyutdannet barnevernspedagog. Hun får muligheten til å jobbe litt utenom håndballen.

Sterk spiller

«Anne Kjersti Suvdal er både en stærk forsvarsspiller og eksplosiv i kontrafasen, så hun passer perfekt ind i det spil, som Viborg HK gjerne vil stå for. I den seneste sæson har Anne Kjersti Suvdal været toppscorer i sin nåværende klub, Nordstrand», skriver klubben om Suvdal på sine hjemmesider.

Anne Kjersti legger ikke skjul på at den danske ligaen er et utstillingsvindu, også med tanke på landslaget.

– Det er ikke noe jeg går rundt og tenker på, men hvis jeg får mye spilletid og lykkes, vil jeg sikkert bli mer aktuell for et landslag.

Hun legger ikke skjul på at det er vedmodig å forlate Nordstrand.

– Jeg har faktisk spilt like lenge i Nordstrand som i Gran. I tillegg klarte vi opprykk til eliteserien, men en slik sjanse kommer bare en gang, sier hun.