Gå til sidens hovedinnhold

Veteranen lovpriser junioren

Artikkelen er over 9 år gammel

Terje Morstad ble nummer to på Gardermoen og tok sitt andre NM-sølv på rad. Nå spår veteranen at junioren Hans Anders Brænden kan bli den neste toppkjøreren fra Hadeland.

Hvis han greier å skaffe seg økonomisk ryggrad til å kjøre rallycross i flere sesonger, blir Hans Anders så god han selv vil, sier Terje Morstad om 18-åringen fra Vestre Gran.

Disse ordene setter Hans Anders Brænden stor pris på.

Det er moro å få en slik karakteristikk av Terje. Han er den beste på Hadeland, og en vegviser for oss andre, sier Hans Anders Brænden.

Unggutten ble nummer sju på Gardermoen etter en helg med mye biltrøbbel. I NM-sammendraget ble det bronsemedalje.

Har betydd alt

Hans Anders Brænden er i garasjen hos Terje Morstad ved Gran sentrum så ofte han har tid. Her snakker han bilsport med veteranen, som er ungguttens store forbilde.

Terje har betydd mye for meg. Er det noe jeg lurer på, forklarer han og lærer bort hemmelighetene sine. Jeg kan takke ham for at det har gått så bra i de tre årene jeg har kjørt, sier Brænden.

Den karakteristikken er ikke Terje Morstad helt enig i.

Jeg har absolutt ingen ære for at Hans Anders er blitt så god. Han har hjulpet seg selv sammen med flinke folk rundt ham. Jeg så allerede da han kjørte gokart som 12-13-åring at han var et talent. Det eneste som kan stikke kjepper i hjul for Hans Anders, er økonomien, sier Morstad.

Junior eller klasse 2

Ungguttens far, Ole Brænden, forteller at det satses knallhardt for at 18-åringen skal få best mulig rammebetingelser neste år.

Vi jobber med å skaffe sponsorer, og noe er allerede på plass. Flere foreldre har søkt bilsportforbundet om å heve aldersgrensen for junior til 20 år. Og signalene fra myndighetene er veldig positive. Får vi hevet aldersgrensen, blir det ett år til som junior. Hvis ikke, har vi tilbud om å kjøpe klasse 2-bilen til Henning Nyberg, en Mazda RX7, sier Ole Brænden.

Glede og skuffelse

Ti hadelendinger stilte til start i årets siste NM-runde i rallycross, og resultatene varierte fra fremragende til moderate.

Terje Morstad måtte om B-finale, men kom sterkt tilbake og ble nummer to i A-finalen bak norgesmesteren Stian Haugan.

Jeg er kjempefornøyd. Stian har kjørt raskest i hele år, og er en verdig mester. Jeg var best etter ham, sa Terje Morstad.

Fullt så fornøyd var ikke Rune Engesvoll etter niendeplass på Gardermoen og femteplass sammenlagt.

I fjor var jeg nesten alltid i A-finalen. I år har jeg greide det bare en gang, da jeg ble nummer tre i Skien. Det har vært litt for mye trøbbel med bilen, sier Rune Engesvoll.

Vidar Haugen ble nummer fire sammenlagt i short car.

Det er synd at jeg ble påkjørt i A-finalen slik at jeg mistet det ene forhjulet. Uten dette uhellet tror jeg det hadde vært mulig å sikre tredjeplassen i sammendraget. Men jeg avanserte iallfall en plass fra i fjor, sa Harestua-mannen Vidar Haugen.