– Anne Kjersti begynte på turn som treåring. Hun drev med trampett og tumbling til hun fylte 14 år. I tillegg var hun aktiv på friidrett, både hekkeløp, kast og løp. Ellers har hun alltid vært ei aktiv jente som spilte fotball med gutta på skolen, og sjelden satt rolig. Det er kjempegøy at Marit Breivik tør å satse på unge jenter, sier mamma Monica Suvdal til Hadeland.

– Anne Kjersti fikk et puff som trener da Bente Brænden ble hennes trener i Gran. Siden den gang har utviklingen vært stor. Hun begynte på håndballlinjen på Vang Toppidrett som 16-åring og har hatt kontrakt med Nordstrand elite i over to år, sier mamma Monica og bekrefter at hun selvsagt skal på EM i Göteborg i desember!

Anne Kjersti Suvdal er ikke i tvil om at allsidigheten har vært viktig for hennes utvikling som håndballspiller.

– Det var naturlig å drive med mye, og jeg hadde sikkert vært lei håndball allerede hvis valget ble tatt som ti-åring. Det vippet lenge mellom håndball og turn. Hvis jeg ikke hadde fått hospitere med klassen over, og fått Bente Brænden som trener, er det ikke sikkert jeg hadde vært håndballspiller i dag. Bente er en superdame som jeg har masse å takke for, sier Suvdal.

Friidrettstrener i Brandbu, Odd Hovi, husker Anne Kjersti som ei munter, positiv og tøff jente.

– Hun var aldri redd for utfordringer og hadde en voldsom fighting spirit. Hun ga alt på stafetter og i alle konkurranser. Hun var også veldig målbevisst, og hadde en indre drivkraft utenom det vanlige, sier Hovi, og legger til at alle idrettsutøvere har bruk for spenst og hurtighet.

– Anne Kjersti er et bevis på at det er mulig å være fra Hadeland og nå langt i idrett. Kjempegøy, sier Odd Hovi.

– Mamma trente meg i turn og pappa trente meg i friidrett. Kanskje var det derfor jeg valgte håndball. Det ble kanskje vel mye familie i en periode, smiler Anne Kjersti.