Ap og Høyre jevnstore på Hadeland

HØYRE KRAFTIG FRAM: En måling fra Opinion viser at nesten like mange hadelendinger vil stemme på Lasse Lehre og Høyre som på Arbeiderpartiet. Lehre er Høyres tredjekandidat i Oppland.

HØYRE KRAFTIG FRAM: En måling fra Opinion viser at nesten like mange hadelendinger vil stemme på Lasse Lehre og Høyre som på Arbeiderpartiet. Lehre er Høyres tredjekandidat i Oppland.

Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

Ap scorer 33,5 prosent, mens Høyre er like bak på 33,1 på en meningsmåling Opinion har utført på Hadeland.

Partivalgundersøkelsen ble utført samtidig med en leserundersøkelse Opinion Perduco har gjort for avisen Hadeland. Tallene for partivalgundersøkelsen er ikke politisk vektet, og er derfor usikre, påpeker Opinion, men tendensen viser, som ellers i landet, en kraftig økning av velgere som ønsker Erna Solberg og Høyre ved makten etter høstens stortingsvalg. Målingen blant stemmeberettigede på Hadeland viser følgende resultat:

Arbeiderpartiet 33,5 prosent

Høyre 33,1 prosent

Fremskrittspartiet 11,2 prosent

Senterpartiet 6,7 prosent

Venstre 5,5 prosent

SV 4,6 prosent

Kristelig Folkeparti 2,7 prosent

Rødt 1,2 prosent

Miljøpartiet De grønne 0,8 prosent

Andre 0,8 prosent

Ved forrige stortingsvalg fikk Ap 42,1 prosent av hadelandsstemmene, Høyre 14,2 prosent, mens Frp fikk 23,2 prosent. De øvrige partiene fikk følgende prosentandel av hadelandsstemmene i 2009: Sp 9,0, SV 4,7, KrF 2,8, Venstre 2,5, Rødt 0,5, Miljøpartiet De grønne 0,3 og andre 0,7.

Opinionsmålingen viser altså en kraftig økning for Høyre, en kraftig nedgang for Frp og en nedgang for Ap på 8,6 prosentpoeng. Også Sp går ned. Dersom resten av fylket følger samme trend, kan Opplandsbenken på Stortinget få en helt annen sammensetning etter høstens valg. I dag består den av tre Ap-representanter, og en fra hvert av partiene SV, Sp, Høyre og Frp.

Artikkeltags