Gå til sidens hovedinnhold

Bankstøtte til banen ved Jaren skole

Artikkelen er over 6 år gammel

Jaren: 5000 kvadratmeter med grusbane skal oppgraderes til minipark og nærmiljøanlegg. Økonomisk tilskudd gir en god start på arbeidet.

Grusbanen er stor og godt planert. Den har en praktisk beliggenhet rett ved Jaren skole, og en fantastisk utsikt over bygda. Men grusbanen er ikke hensiktsmessig slik den framstår i dag. Jaren IL og skolens idrettskomité og anleggskomité ønsker å oppgradere banen, slik at den kan brukes til mange formål av barn og unge i nærmiljøet.

7-er bane først

Med tilskudd på 300.000 kroner fra Sparebankstiftelsen DnB er første steg i oppgraderingen sikret. Til våren starter arbeidet med å anlegge gress for en 7-er bane. Men planene strekker seg langt videre.

– Vi skal hogge vegetasjonen rundt banen. Vi skal asfaltere en bane med bredde på tre meter rundt hele området. Det blir hoppegrop og 60-metersbane, og en volley-/håndballbane, forteller Nils Harald F. Martinsen i idrettskomiteen og anleggskomiteen ved Jaren skole.

I tillegg til tilskuddet fra Dnb-stiftelsen regner Jaren IL og skolekomiteene å bruke dugnadstimer til en verdi på cirka 100.000 kroner. Totalprosjektet vil ligge på nærmere én million kroner.

– Vi vil også utfordre det lokale næringslivet til å bli med på spleiselaget, sier Martinsen.

Gratis å bruke

– Dette skal bli et nærmiljøanlegg – en minipark – som det ikke skal koste noe å bruke, sier Bjørn Steinar Borgli i Jaren IL.

– Har de unge et godt anlegg å bruke i nærheten av der de bor, er det lettere å få dem bort fra pc og tv-spill, legger Martinsen til.

Også rektor ved Jaren skole, Haldis Lyckander, er svært fornøyd med utsiktene til flere aktivitetsområder for elevene.

– Skolen vil være lykkelig medbruker av banen, sier hun.

Jaren IL satser på å drifte anlegget i samarbeid med idrettskomiteen på skolen.

God søknad

– Vi setter stor pris på å kunne gi midler til gode, lokale formål, og Jaren IL leverte en meget god søknad, sier Tor Haug i Sparebankstiftelsen DnB.

Han understreker at støttemidler er ment å utløse gode krefter i lokalmiljøet, og spesielt tiltak rettet mot barn og unge prioriteres.

På banen er også responsen god, da et knippe elever får høre om planene for banen.

– Yes! Det blir skikkelig bra. Vi gleder oss!, er noen av kommentarene fra 6.-klassingene.

Kommentarer til denne saken