Butikksjef Eystein Hagen har utarbeidet en egen blomsterinstruks for 45 butikker i Felleskjøpet. Det bugner av planteklar stemor på Volla, i tillegg til andre blomster og planter. Stemor er klar for uteliv. Hun tåler også ned mot sju grader kulde.

Ut fra omsetning og størrelse selger ingen andre FK-butikker i Norge så mange blomster. Eystein Hagen har utarbeidet instruks over hvordan blomster skal eksponeres, godt synlig i butikkene. Pris og vare, bestilling, supplering og svinn er notert. Det viktigste er kanskje stell av plantene og vanning. De daglige arbeidsrutiner for de forskjellige plantene er beskrevet i instruksen. Dessuten finnes det gode råd for lagring av plantene og hvor de skal stå i forhold til sol og skygge.

- Jeg har vært prosjektleder for stemor og vi er mestselgende av den blomsten, forteller FK sitt svar på «Blomster-Finn».

Stemor (Viola x wittrockiana) er en fargerik, liten tøffing og de tynne og skjøre blomsterbladene tåler en del kuldegrader, noe det gjerne er om natten i senapril og tidlig mai. Stemor tåler ikke uttørking, så det er viktig med jevnlig vanning. Legg gjerne litt langtidsgjødsel i krukkene, så blomstrer de helt til sommerblomstene er klare for utplanting. Stemor kan plasseres nesten hvor som helst, men foretrekker sol til halvskygge.