Statistikken viser økt overnatting på norske campingplasser gjennom hele 2009-sesongen, med unntak av en liten nedgang på én prosent i juli på grunn av det dårlige sommerværet.

Finanskrisen gjør at folk blir litt mer bevisst på egen økonomi, og ser etter en mer fleksibel ferieform, både når det gjelder tid og penger, sier daglig leder i Norsk Caravan Club (NCC), Per Ivar Lanesskog.

Han tror likevel det viktigste er at camping handler om en enkel livsstil og det gode, frie liv. Man tar med seg hele familien på tur, stopper der man liker seg best og planlegger ferien underveis.

Nye medlemmer

2009 blir derfor et godt år også for Norsk Caravan Club. Bare i løpet av sommeren kom det til 1.400 nye medlemmer, og medlemstallet totalt er nå på om lag 26.000, fordelt på 67 lokalavdelinger over hele landet.

Mange av dem som nå melder seg inn hos oss, er i starten av 30-årene, altså typiske førstegangscampere. Mange har nok nostalgiske minner fra den gangen de selv var med mor og far på campingtur. Nå har de stiftet egen familie og vil oppfriske gode minner, sier Lanesskog.

En viktig oppgave for NCC er å gi tips og veiledning om hva man må huske på for få en god campingopplevelse, og her er det stor etterspørsel blant førstegangscamperne.

Per Ivar Lanesskog anslår at rundt 200.000 nordmenn ferierer i campingvogn og bobil hvert eneste år. I tillegg kommer de som fortsatt sverger til teltovernatting.

Forhandlerne jubler

Også forhandlerne av campingvogner og bobiler nyter godt av nordmenns økende interesse for campinglivet. Flere av de største forhandlere melder om et eventyrlig salg dette året.

Finanskrisa ser ut til å miste taket. Hittil i år har vi hatt en økning på 36 prosent. Salget er faktisk bedre enn i toppåret 2007, sier for eksempel salgssjef Terje Giske i Ålesund Caravan.

Også i andre deler av landet har salget gått strykende i år. Rune Lysaker hos Mysen Caravan i Østfold forteller at det har vært spesielt stor etterspørsel etter brukte vogner.

Bruktsalget går veldig bra. Hos oss er store brukte vogner til mellom 100.000 og 150.000 kroner faktisk mangelvare nå, forteller han. (ANB)