Gå til sidens hovedinnhold

De første beboerne flyttet inn i Møllegaarden

Artikkelen er over 6 år gammel

GRAN: Mandag ble 14 av totalt 20 leiligheter i det sentrumsnære Møllegaarden Sameie overlevert til nye eiere.

Einar Opsahl sto bak utbyggingen av det nye leilighetsbygget, som gir sårt tiltrengte leiligheter sentralt i Gran. Bygget er så godt som ferdigstilt, og mandag var meklerne fra Eiendomsmegler 1 Hadeland på plass for å overlevere nøkler til de nye eierne.

– 14 leiligheter er solgt så langt, og alle disse blir overlevert i dag. Resten regner vi med å få solgt ganske raskt. Det går nok ikke så langt ut i 2015, sier Terje Heggen, som har hatt ansvaret for salget.

De 14 leilighetene er alle solgt på prospekt. Heggen tror det blir lett å selge resten når folk ser hvor fint det har blitt.

Flyttet inn

Inger Langli er en av de 14 som flyttet inn mandag. Hun gledet seg til å komme på plass.

– Jeg syndes leiligheten har blitt veldig fin. Jeg har valgt å oppgradere litt her og der for å få det mer tilpasset min smak. Men det viktigste for meg er at det ligger så sentralt, sier Langli, som tidligere har bodd i enebolig på Lunner.

– Det blir en overgang med mindre plass, men jeg tror det skal gå veldig fint, sier hun.

Eva Knudsen Gulbrandsen og datteren Rikke flyttet også inn i ny leilighet mandag. De har solgt et stort hus på Grua, men gleder seg til å komme i orden i ny leilighet.

– Det er selvsagt litt vemodig å kvitte seg med en del ting. Samtidig er det viktig for meg å bo sentralt. Jeg er nemlig avhengig av rullestol, så dette er midt i blinken for meg, sier Gulbrandsen.

Også datteren synes det er greit, ettersom hun går siste året på Hadeland videregående skole. Hun synes det er fint å bo i gangavstand til skolen.

– Det blir antakelig bare fram til sommeren. Neste skoleår skal jeg studere, så da flytter jeg nok ut, sier hun.

Heis og takterrasse

De minste leilighetene i bygget, som ligger bak puben i Gran sentrum, er på 55 kvadratmeter. Disse har et soverom, stue, kjøkken og bad. I tillegg har de en veranda ut mot Gran sentrum. De største leilighetene er på 87 kvadratmeter. De har to soverom, og veranda på begge sider. Prisene varierer fra 2,1 til 3,75 millioner kroner.

Byggets 20 leiligheter er fordelt på fire etasjer. I kjelleren er det parkeringsanlegg. På toppen av bygget er det en flott takterrasse, og en liten gjesteleilighet som beboerne kan benytte når de har overnattingsbesøk.

– Det er en enkel leilighet med et oppholdsrom med seng, et lite bad og en kjøkkenkrok. Hvordan denne skal disponeres, blir en sak for sameiet. Det samme gjelder for takterrassen, sier Heggen.

Einar Opsahl som står bak bygget er glad for at de første beboerne nå er på plass.

– Det ser ut til at de som skal bo her er fornøyde, og da er jeg det også, sier han.

Kommentarer til denne saken