Gå til sidens hovedinnhold

«DU er god nok!»

Artikkelen er over 6 år gammel

Apropos Dette er et leserbrev, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Samfunnet vi lever i per i dag krever mye av oss, spesielt ungdommen. Fokuset rundt uttrykket «flink pike» har økt den siste tiden.

Grunnen til at jeg begynte å tenke på å skrive om dette var rett og slett fordi på hylla hjemme fant jeg en kopp med skriften «flink pike». Og den var min. Det syns jeg ble helt feil. Jeg vil faktisk ikke være det. Jeg vil ikke godta alt, være en person som ikke tør å si hva jeg mener, slite meg ut for å bli akseptert, gjøre lekser til jeg ikke ser noen gleder lenger. Nei, det vil jeg faktisk ikke.

Det er et veldig press rundt det å være bra nok. Du skal helst være bra nok på skolen, kul nok blant venner og flink nok hjemme. Det er faktisk ikke like enkelt hele tiden. Men er det egentlig du som ikke er bra «nok»? Det er jo tross alt det du gjør og ikke den du er. Allikevel definerer de fleste seg ut i fra det de gjør. Det er veldig synd.

Du kan være verdens beste venninne selv om du ikke har seksere i alle fag, Parajumpers dunparkas og tusenvis av venner du egentlig ikke kjenner. Du er faktisk god nok allikevel. Jeg vil gjerne at folk skal se under det overfladiske uttrykket. Grav litt dypere og finn ut hvem du er. Du behøver ikke late som om du er annerledes, kulere og flinkere. For du er god nok. Ingen krever at du skal være perfekt. For du er du. Og det er faktisk veldig bra!

Stol på deg selv og tenk at det er det indre som virkelig teller. Det høres kanskje «klisjeaktig» ut. Allikevel er det slik. «Flink pike» eller ei.

Jeg velger livet, og det som gleder meg!

Stine Bratvold

journalist i uRed

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.