En avstressende hobby

Luksusbil: Den ameri­kanske presidenten ga en slik Packard som gave til konge- ­huset tidlig på 1940-tallet. Den skal fortsatt eksistere.

Luksusbil: Den ameri­kanske presidenten ga en slik Packard som gave til konge- ­huset tidlig på 1940-tallet. Den skal fortsatt eksistere.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Arne Iver Bergsrud synes veteran­biler er en fin avkopling. Interessen for biler har han hatt siden gutte­dagene. I dag har han tre biler som han selv har restaurert.

DEL

Den grommeste av dem er en Buick fra 1929. Det er en såkalt Silver Buick, en jubileumsmodell fra det året Buick markerte 25 år. Det er en åpen femseter som han har brukt utrolig mange timer på å sette i stand. Han er ikke i tvil om at dette er den bilen han har lagt mest arbeid i.

- Totalt rundt to-tre tusen arbeidstimer, anslår han.

Han kjøpte bilen i 1975. Ti år senere var den ferdig restaurert. Bergsrud kjøpte bilen komplett og det forenklet arbeidet ganske mye. Likevel var jobben utrolig omfattende.

- Jeg har gått over absolutt alt, helt fra bunnen. Den er sandblåst og lakkert i originalfargen. Det finnes ikke noe på den bilen som ikke er rørt, forteller han.

De andre bilene hans er en Packard 120 C Touring Sedan fra 1937 og en Volvo LV60 fra 1931.

- Det er en sjelden bil fra tidlig i Volvos lastebilproduksjon. Jeg vet ikke om flere enn denne i Norge, sier veteranbilentusiasten fra Vestre Gran.

Alle bilene har han fått så nær opp til det opprinnelige som mulig. Selv fargen er den originale. I dag driver han imidlertid ikke lenger så mye med restaurering, men har bilene mest for hygge. Bergsrud synes veteranbiler er en fin hobby. Av og til tar han med seg en av bilene på treff og har mange lange turer å se tilbake på. Blant annet en langtur i Finland.

Nå blir det i grunnen altfor sjelden, sier han, og mener det gir veldig god avkopling.

Selve restaureringsjobben er veldig avstressende, men man legger jo et visst press på seg selv for at det ikke skal ta altfor lang tid, sier han som kun betrakter seg selv som hobbymekaniker.

tips@hadeland.net

Artikkeltags