Et gufs fra fjern fortid

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Hundekjører Nina Skramstad er sjokkert over forslaget om innføring av hundeskatt på Hadeland.

DEL

- For meg vil dette bety utgifter på tusenvis av kroner. Jeg har i dag 14 hunder, og er i ferd med å gå til innkjøp av åtte til, sier Skramstad.

Hun forbereder seg allerede til neste års Finnmarksløp, og begynner nesten å angre på at hun bosatte seg i Kjølvegen i Brandbu.

22.000 kroner

- I min bransje er 22.000 kroner mye. Hver hund koster en formue, i tillegg kommer utgifter til sleder, fôr og reiseutgifter. Jeg trodde hundeskatt for lengst var avskaffet. Dette må da være et gufs fra fortiden, sier Skramstad.

At Hadelandskommunene er grønne energikommuner synes hun er flott, men at folk som har hunder som næring skal straffes med en ekstraskatt er hun dypt uenig i.

Lite konstruktivt

Skramstad er kjent over det ganske land for sine ferdigheter som hundekjører. Hun har vært bosatt i ulike landsdeler. Men spørsmål om skattlegging av hunder, det er nytt for henne.

- Jeg ble møtt positivt fra første dag vi tok kontakt med kommunen, både når det gjaldt hundegårder, inngjerding og de tiltak som måtte til for å etablere oss. At vi etter noen måneder skal bli presentert for hundeskatt? Skjønn det, den som vil, sier Skramstad.

Hun vil i så fall diskutere en rabattordning, etter antall hunder den enkelte har.

- Mitt håp er at Regionrådet besinner seg. Dette kan ikke vi som hundeeiere finne oss, sier Skramstad.

kd@hadeland.net

Artikkeltags