Gå til sidens hovedinnhold

Fant vikingperle i blomsterbedet

Artikkelen er over 6 år gammel

LUNNER: Da Jenny Hemstad skulle plante roser, dukket det opp en eldgammel skjønnhet i blomsterbedet. Kulturhistorisk museum, som nå har gjenstanden i sin besittelse, har ikke datert glassperlen mer nøyaktig enn «vikingtiden». Men samtidig betyr det at Hemstads funn etter all sannsynlighet er mer enn tusen år gammelt.

– Jeg fant perlen da jeg skulle plante rosebusker i blomsterbedet i hagen, sier kvinnen som bor på Nedre Kjørven, noen hundre meter sørvest for Lunner stasjon.

Hun sendte perlen inn til museet, og fikk for kort tid siden et takkebrev der det samtidig ble slått fast at vikinggjenstanden blir værende i Oslo.

– Jeg fikk ikke så mye informasjon om perlen som jeg hadde håpet, men det er i hvertfall bekreftet at den er fra vikingtiden, forteller Hemstad.

Noe som kan få tankene til å vandre for noen hver.

– Det er litt rart å holde i hånden noe som en hadelending har pyntet seg med for over 1000 år siden, forteller hun.

Vikingperlen er imidlertid ikke det eneste som har dukket opp i hagen til Hemstad, til daglig politisk sekretær i Lunner kommune, de siste årene.

– Jeg har funnet mye annet rart i blomsterbedet, gjenstander fra vikingtid og frem til i dag. Perlen er den eldste, og dermed den mest spennende. Men en dobbeltknapp jeg har funnet, syns jeg også er spesiell. Den har jeg fått beholde fordi den er vanskelig å datere, sier hun.

Kommentarer til denne saken