Ferdigstiller bårerom

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

I august skal bårerom med kjøling stå klart i Grymyr kirke. – En glad nyhet. Jeg vet at det har vært et stort engasjement her for å få et kjølerom slik den forrige kirken hadde, sier kirkeverge Jon Skeie.

DEL

Fredag ble det inngått en avtale med et firma i Moss om å få bygget et kjøleskap til kiste. Siden Grymyr kirke brant, har bårene vært på Granavollen inntil begravelsen skulle finne sted ved Grymyr kirke.

– Det har vært ulike utfordringer knyttet til det å få satt i stand bårerommet. For det første måtte terrenget utenfor bårerommet løftes opp. Dette er nå gjort, sier Skeie, og viser fram en flott skiferbelagt plass på kirkens vestside.

Utfordringen har også vært å finne et firma som kunne spesialbygge en kjøleløsning til bårerommet i kirken for de pengene som er tilgjengelige per i dag.

– Jeg tror vi nå får en bedre løsning enn det mange andre kirker har. Tradisjonelt er bårerommet også et syningsrom. Vi får

nå en løsning der kisten kan trilles ut fra bårerommet og inn i "Det stille rommet" i kirken for syning, sier kirkevergen.

– Skal alle kirker ha et bårerom?

– Lovens krav er at det skal være nok kjølekapasitet i kommunen, sier kirkevergen.

Ved Grymyr kirke er det i snitt ni begravelser i året.

– Det er ikke mange, men det er klart at bårerommet er viktig for alle det berører, sier kirkevergen.

Ferdigstilles

Det skal også skje mer ved kirken denne sommeren. Gjerdet på vestsiden skal forlenges med en hekk.

– Det som gjenstår etter at de omtalte tingene er på plass, er orgelet. Det kan vi ikke bestille før vi har fått tilbake all merverdiavgift i forbindelse med byggingen av kirken. Går det som vi håper blir det penger til orgel i 2007, avslutter kirkeverge Jon Skeie.

sehadeland.net

Artikkeltags