Flere gikk på aprilspøken

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Edvin Straume i Regionrådet fikk gjennomgå av sinte lesere. Det de ikke visste var at de gikk rett i fellen til avisen Hadeland.

DEL

Reaksjonene kom kjapt da Edvin Straume gikk ut i avisen og fortalte at Regionrådet vil gjenninnføre hundeskatten på Hadeland.

Rasende

– Edvin Straume burde melde seg på et kurs i tanketrening før han i det hele tatt tenker på skattlegging av hunder, sier Reidun Holge Klaussen.

– Du høres rasende ut?

– Det er jeg da, oppriktig. Hva er det som får den mannen på slike tanker. Blir den innført, håper jeg alle de som tenker på å anskaffe seg hund, og ikke tar vare på den, ikke gjør det. Jeg har selv hunder, og bare med tanken på at hundekjører Nina Skramstad skal få en så urettferdig skattlegging. Det får meg skikkelig sint. Hundekjøring er en næring, jeg har selv hunder...

– Vet du hvilken dag det er i dag?

– Au, da, det er 1, april. Nei, at jeg skulle gå på den, men du skjønner, når det gjelder hunder er jeg så engasjert. Og si ikke det, det kan gå troll i ord, sier damen. Atskillig hyggeligere i stemmen, etterfulgt av en god latter.

- Frekt

Holge Klaussen var ikke den eneste som gikk fem på.

– At Regionrådet på Hadeland har så lite å ta seg til at de funderer på om de skal innføre hundeskatt er frekt, rett og slett. Nå skal vi vel snart skatte av å henge ut egen klesvask og nå, sier ei oppbrakt dame fra Roa.

– Du, er du klar over at det er 1. april i dag?

– Tenkte jeg det ikke. Forresten nei. At vi har politikere som faktisk kunne tenke seg å innføre hundeskatt igjen, det tror jeg faktisk.

Flere henvendelser

Regionkoordinator Edvin Straume forteller at han fikk åtte-ti henvendelser om den påtenkte hundeskatten i går.

En av henvendelsene var fra en person som gikk rett på limpinnen. De øvrige var fra folk som hadde sett på kalenderen og funnet hvilken dato det var.

Det er med andre ord ikke skatt på våre firbeinte venner som skal redde framtidas klima. På en avstemning på hadeland.net 1. april mente imidlertid 1 av 3 at dette var en god idé.

Les Hadelands aprilspøk her

Hadeland takker Edvin Straume, Anders Larmerud og Nina Skramstad som stilte opp på aprilspøken, og beklager ovenfor lesere som hisset seg opp over nye planlagte skattekroner...

Artikkeltags