Folk strømmet til Lokstallen

ÅPENT SØNDAG: Philip Womersley og Benedikte Ferner hadde invitert gjester, som strømmet til Lokstallen søndag.

ÅPENT SØNDAG: Philip Womersley og Benedikte Ferner hadde invitert gjester, som strømmet til Lokstallen søndag. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Nabolag i Røykenvik og venner fra fjern og nær ellers strømmet til Lokstallen i Røykenvik søndag.

DEL

RØYKENVIK: I det grundig restaurerte bygget har det blitt spisested på grunnflaten og butikk i andre etasje, der Benedikte Ferner selger diverse interiørartikler.

Med en «glasskuppel» øverst, strømmer lys inn og fra andre etasje er det åpninger ned til restaurant og kafeteria.

– Det har blitt et levende bygg som forandrer seg med årstidene. Vi har dagåpent fram til fredag, da åpner vi også på kvelden. Deretter blir det åpent hver kveld og full drift fram til jul, forteller Benedikte Ferner, i en kort pause mellom gratulerende gjester og kunder i butikken. Samboerparet Ferner og Aage Hvinden kjøpte lokstallen i 2011 for 3,5 millioner kroner. Det har vært mye jobb med bygget fram til åpning søndag.

BILDESERIE: Restaurant i Lokstallen

På menyen

Philip Womersley har satt opp menyen. Han har lang restauranterfaring og synes lokalene har blitt fine.

– Vi ønsker også å satse på lokal mat og lager mat fra bunnen av. Vi kommer ikke til å kjøre juletallerkner, men satser på europeisk mat, gjerne med bruk av lokale råvarer, forteller Womersley.

Gjestene kunne søndag teste kjøkkenet gjennom delikat fingermat.

Artikkeltags