Gå til sidens hovedinnhold

Framtida som landet trenger

Artikkelen er over 6 år gammel

Norge har økende behov for fagarbeidere i framtida. 45 nye fagarbeidere fikk fag-/svennebrev og kompetansebevis tirsdag.

GRAN: Tirsdag foregikk den årlige utdelingen av fag-/svennebrev og kompetansebevis, denne gangen i Hadeland kultursal.

Ordførerne Hilde Brørby Fivelsdal, Jevnaker, Harald Tyrdal, Lunner, Knut M. Lehre, Gran, stortingsrepresentant Anne Tingelstad Wøien, Senterpartiet og rektor Soon Elisabeth Øhrling ved Hadeland videregående skole var tilstede, sammen med 116 fagarbeidere og gjester.

Regionkoordinator Sigmund Hagen ønsket velkommen, før han overlot ordet til regionrådsleder og ordfører Hilde Brørby Fivelsdal.

Framtidshender

– Velkommen fagarbeidere. Vi er her for å feire de unike, varme og gode framtidshendene. Det er et økende behov for fagarbeidere. Det vil mangle 90.000 fagarbeidere i 2030. Det betyr at vi trenger et yrkesfaglig løft, sa ordføreren.

Hun gratulerte de som fikk sine kompetansebevis på vegne av de tre ordførerne.

Ferdigheter

Anne Tingelstad Wøien har lenge vært opptatt av den yrkesfaglige delen av utdanningssystemet.

– Diplomet dere får i dag er et synlig bevis på at dere har ferdigheter i deres fag og at dere har fått en yrkestittel. Dere har valgt noe dere sjøl liker å drive med, sa Tingelstad Wøien.

Hun hevdet at ikke mange nok politikere er opptatt nok av nødvendigheten av yrkesfaglig utdannelse av norske fagarbeidere.

– Det kan dere legge merke til under kunnskapsdebatten i Stortinget neste torsdag. Vi har for få fagarbeidere i forhold til behovet. Dere har mange muligheter og må gripe dem. Dere er rollemodeller for andre, prat opp yrkesfagene. Gratulerer med dagen alle sammen, hilste stortingsrepresentanten.

Deretter loste rektor Soon Elisabeth Øhrling diplommottagere opp på scenen i kultursalen, før det var en enkel bevertning som slutt på den høytidelige anledningen.

Kommentarer til denne saken