«Handbok for ordførarar»

Handbok: Knut Lehre fikk «Handbok for ordførarar» av Inger Staxrud. En bok den avtroppende i sin tid fikk av tidligere ordfører Lars Arne Høydal, og som hun har hatt stor glede av.

Handbok: Knut Lehre fikk «Handbok for ordførarar» av Inger Staxrud. En bok den avtroppende i sin tid fikk av tidligere ordfører Lars Arne Høydal, og som hun har hatt stor glede av.

Artikkelen er over 7 år gammel

Da Inger Staxrud ble ordfører for fire år siden, fikk hun en bok av «gamleordfører» Lars Arne Høydal. Den boka fikk Knut Lehre da han troppet på vervet forrige uke.

DEL

«Handbok for ordførarar» var tittelen på boka Inger Staxrud hadde fått av Grans tidligere ordfører Lars Arne Høydal. Foranledningen til at hun fikk boka, var at hun hadde lurt på når det var riktig å bruke ordførerkjedet.

Det var en ting Knut Lehre også hadde lurt på allerede.

– Derfor har jeg med en gave til deg. Den er liten, men den betyr mye. For jeg lurte også på dette med ordførerkjedet og den jeg spurte til råds var Lars Arne Høydal. Da fikk jeg ei bok som jeg har satt stor pris på. Nå overleverer jeg den videre til deg, sa Staxrud og lot Lehre få håndboka.

Staxrud var for øvrig sikker på at Lehre ville ble en god ordfører for Gran.

– Jeg har fulgt litt ekstra med deg i det siste og sett hvor rolig og flink du er, og hvor god du er til å håndtere folk. I alle fall i møter, sa Staxrud.

Lehre takket kommunestyret for tilliten og takket for boka. Han hadde også noen hyggelige ord til den avtroppende.

– Takk til deg Inger. Du har vært en tvers gjennom hyggelig person i fire år. Jeg har satt pris på deg, og vil gjerne ha noen timer med bistand og veiledning, sa Lehre som lovte at han skulle prøve å være ordfører for alle ikke bare for Arbeiderpartiet.

– Men for hele kommunestyret og hele kommunen, sa Lehre.

Artikkeltags